Nursma Mom16 bizim doktorumuz yapmayalım dediği için ertelettik fakat hemşiremiz de doktordan yazılı bir kağıt istedi sağlık bakanlığına göndermek için. Onu da yarın alacağız inşallah.
dorukalim Nursma benim bebeğimde de süt yumurta alerjisi var ama 9. ay aşısıyla ilgisi nedir acaba ben de mi yaptırmamalıyım doktorumuzuda sorarız ama?
Nursma Mervegem bizimde önce cildindeydi sonra kendiliğinden geçti sadece kakasından anlıyorum birde şuan çok çok az pişik gibi oluyor o şekilde biliyorum birşeyin dokunduğunu bende çok gezdim en son ısrarla test yaptırdım orda çıktı 1 yaş aşısından önce bende götüreceğim tekrar doktorumuza.
Nursma Cherry5 çok zor ya inşallah iyi olurlar bir an önce. Günler geçsin istemiyorum aşı günü yaklaşıyor diye. 😑
IkiPrensesAnnesi777 Nursma canim capraz etkilesim olabilir cunku benim kizimda da inek sutu alerjisi var ben keci sutu yada yogurdu vermek istemistim doktor capraz etkilesim olabileceginden verme dedi
Nursma IkiPrensesAnnesi777 onları da vermiyorum ve tüketmiyorum et’ e alerjisi çıkmamış test de ama verince yine vücudu tepki gösteriyor. Et ve tavuğu da listemize ekleyeceğim artık.
IkiPrensesAnnesi777 Nursma bizimde sadece süte cikti ama kurban bayraminda kizim eline bi parca cig et almisti onu yuzune sürmüştü ve yuzu kizarmisti ama pişmiş yerken de bi sey olmuyor
Elfydr Nursma Benim Yiğenimin aklınıza gelecek herşeye alerjisi var. Kardeşim Ankara makarnanın üretim fabrikasına kadar ulaştı evet içeriğinde yumurta olmayan tek marka o Bizimkisi de bir tek onu tüketebiliyor
Nursma Elfydr en azından o makarnayı yiyebileceğimize sevindim doğrusu. İnşallah şifa bulur bebişler bir an önce. 🤲🏻
Mugehan Nursma tavuk %5 oranında etkılıyor yumurtayı bızımde yumurta alerjımiz var ben tuketmıyorum .makarna olarak ankara Kullanıyorum yumurta İçerıgınde yok bızde hiç bir sorun olmuyor
Ozgeackgz-0 Nursma makarnada yumurta yoktur durum buğdayından üretilir ama siz yinede içerik okuyup tüketin. Sizin büyük ihtimalle tavuk eti dana etinden kaynaklı bizimde yumurta alerjimiz var mümkün olduğunca tavuk eti tüketmiyorum
Nursma Ozgeackgz-0 alerji testinde çıkmadığı için tüketmiştim ama artık onları da beslenmemizden çıkardım.
Nursma IkiPrensesAnnesi777 onu bende anlayamadm bı ara veriyordum yoğurt yumurta hiç tepki vermiyordu vücudu sonra yine başladı 🤷
Nursma dorukalim 9. Ay aşısının içinde yumurta akı var bildiğim kadarıyla bizim alerjiniz çıktıktan sonra doktorumuz yaptırmayalm 1 yaşında yaptırırız dedi doktorunuzdan yazılı bir kağıt aldım hemsiremize verdim sağlık bakanlığına gönderecekmis aşıyı yaptırmayacağımız için.
BeyhanElif Benim kızımda da yumurta alerjisi çıktı 5 ay 25 günlük dün aldık sonuçları ek gıdaya geçince nasıl kahvaltı hazırlıcaz biz onu düşünüyorum Siz neler yedirebiliyorsunuZ anneler 😳
Nursma BeyhanElif şuan 10 aylık ben yumurtasız menemen yapıyorum, yeşil zeytin, salatalık, bazen buğday unu ile muhallebi tarzı yediriyorum. Patates falan veriyorum. Zor oluyor tabi hep başa sarıyoruz çeşit çok kısıtlı maalesef.
Nursma Elifeminask ben gittiğimiz çocuk doktorumuza şüphelerimi söyledim 8.5 aylıktı kızım o zaman yapalım eğer süt ve yumurta alerjisi varsa ayı büyük olduğu için belli olur dedi. 1 tüp kan aldılar sadece 1 hafta sonra da çıktı sonucumuz.