Kirmizibalikannesi Kızlar acil yardım 😔 5,5 aylık oğlum 2 aydır geceleri hiç uyumuyor, uykusundan sürekli ağlayarak uyanıyor. Bugün artık dayanamayıp doktora götürdüm gece terörü dedi. Yaşayanlar neler yaptınız, önerileriniz nedir, nasıl başa çıkabilirim?
Rzgr Kirmizibalikannesi 5 aylik bebekte nasil gece teroru olabiliyormus? Genelde 2 yas sonrasi basliyor diye biliyorum. Bunun teshisini koyabiliyorsa tedavide onermeliydi. Biz 15. Ayda yasadik. Sebepleri genellikle dis cikarma tw ye asiri maruz kalmasi yuksek ates aşiri yorgunluk ve fazla uyarana maruz kalmasi yatagindan farkli bir yerde yada ortamda uyumasi. Yapmaniz gereken cok fazla mudahale etmeyip sakinlesmesini beklemek. Duzelecektir.
Sevdaysl Kirmizibalikannesi canim öncelikle sakin kalman önemli. 19 ayligiz şuana kadar sabaha kadar uyuduğu zaman dilimi 15 gün amcadır. Moralini bozmak gibi olmasin ama benim yaşadığım bu. Doktora sorduğumda yaklaşık 7.aydan itibaren verdiği surupda dahil ağrı kesici falan veriyordum 2 yasa kadar normal.dedi ama normallikten cıktı benimki her Gece aynı saatlerde ac olmamasına altı kirli olmamasına rağmen uyanıyor uyku halinde çığlık çığlığa ağlıyor.
Kanginnn Doktorun coZum soylemedı mi teshısı koyduktan sonra benım oğlumda aynı sekılde oluyo 3 buçuk aylık
Kirmizibalikannesi Gece çayları deneyebilirsin dedi ama ben onları da denedim işe yaramadı. Geçmesini bekleyeceğiz ne zaman geçer bilinmez dedi. Çocuktan çocuğa değişiyormuş.
Kirmizibalikannesi Rzgr 5 ay 6 yaş arası en sık görüldüğü zamanlarmış %88 daha düşük aylarda da ortaya çıkabiliyormuş ama sizin gibi geç farkeden ebeveynler de olabiliyormuş. Sanırım doktorumuz bilerek sakladı tedavi yöntemini. Bütün bilimsel makalelerde de yazdığı gibi herhangi bir sebebi henüz bulunamamış.
Eminegokhan Rzgr malesef gece teröründe herhangi bi tedavi uygulanmyor ozellikle bebeklerde aşırı ileri düzeyde seyretmedikce ilaç verilmiyor sadece bebeğe o an müdahale edilmiyor eğer gözleri kapalıysa
Rzgr Kirmizibalikannesi biz gec farketmedik aslinda daha oncesinde yaşanmamisti. Ilginc mis o kadar erken dönemde olması. Biz ornegin gece terorunu yasadigimizda pandemiden dolayi 8 ay sonra annemlere gidince ilk 2 gece orada yasamistik. Sonrasinda 2 gecede uyurgezerlik yaşamistik. Neyseki kisa surede duzeldi ve tekrari olmadi. Can sıkıcı bir durum gercekten gecmis olsun.
Sevdaysl Kirmizibalikannesi pek sakin kalmak tabiki mümkün değil ama bazen taşabiliyorum. Yinede acı çektiğini düşününce frenliyor insan kendini
Eminegokhan Kirmizibalikannesi bebekten bebeğe değişiyor ne kadar sürdüğü oğlumda 10.ayda başlamıştı ağlayarak yatakta bay bay yapıp konusuyordu müdahale etmiyodum gözlerini acana kadar gözlerini açtığında kucağıma alyodum bazen iki saat üç saat sürüyordu bu durum suan 14 buçuk aylık 15 20 gün önce bitti çok şükür 4 ay sürdü