Pamuguum Merhaba özellikle Bebeği pütürlü yiyebilen anneler sizlerden bunu nasil başardığınızda ilgili tavsiyeler istiyorum eminim bircok anne bunu merak ediyordur 😊 Yalniz ne zaman başladınız ne kadar sure bilendir ettiniz sonra nasil ilerlediniz zamanlari doğru net bir sekilde yazarsaniz iyi olur. 3 gun tadim olayını anladik da sonrası nasil ilerlediniz cevaplari önemle bekliyorum 😊
Ikrazumra19 Pamuguum ben hic blender kullanmadim direk catalla ezerek basladim 6.ayda heo catalla ezdim hep puturluydu sonra 7.ayda bebek pankekei omleti filan yaptim makarna filan ddermen alisti ben onune koydum hep kendisi yedi
Eminos Pamuguum bebegim 17 aylik hic blendir kullanmadim catalla ezdim sadece o sekilde verdim puturluydu hep simdi de elinde yiyebilecegi biseylerse eline veririm borek pogaca filan veya peynirmakarna filan catalina batırırım hic blendir kullanmamaniz tavsiyem
iremceren Pamuguum blender kullanılması önerilmez çatalla ezilmeli cam rende kullanılmalı sonrada pankek gibi bebek keki mücver gibi şeyler yapıp parça prça verirsnz
anne15 Pamuguum 5 aylık basladık dr takibiyle. Cam rende ile ezerek kabak havuc patates seftali kavun verdim ilk yoğurtla basladım . Biraz zeytinyağı kattım sebzelere. Cay,tatlı,yemek kasıgı ölçüleriyle yedik. Pütürle basladık blender kullanmadım hiç .
Pamuguum Ikrazumra19 mesela havucu catalla ezdiniz peki onu öğürmedi mi çünkü cok kuru bide pütürlü olunca ..
Pamuguum iremceren peki neyi catalla ezelim neyi cam rendeyle verelim . Cam rende de baya krem gibi yapiyor . Onu nasil pütüre donderecez Catalla ezince yutabilir mi
elizinannesi-19 8.5 aylık hala blendır kullanıyorum 😒 çatalla ezip veriyorum ama öğürüyor. Ne kadar sürede alışır ki
Ikrazumra19 Pamuguum icine biraz zeytin yagi damlatiyordum verirken yumusuyor zaten bir kac ogurdu sonra alisti diger turli blender yaparsam asla puturlu yemez
Ikrazumra19 Pamuguum mesela verirken anne sutu veya formul mama ile acabilirsiniz yada yogurt verdiyseniz yogurtdun icine koyabilirsiniz
Pamuguum Ikrazumra19 siz anne sütü veya formül mamayla acmis miydiniz Ogrenmek icin soruyorum irdeleyerek yanlış anlamayin sakin 🤗
iremceren Pamuguum buharda haşladığın herşeyi çatalla ezebilirsin. Şeftali mesela cam rende kullanabilirsin. Ben bu şekilde yapıyorum kızım öğürmedi de hatta çiğneme hareketi yapıyor bir şey verdiğim zaman. Siz yemek yerken sizi gözlemlemesine izin verin mümkünse sizinle sofradayken ona da bişiler verin gözlemlesin en iyi örnek sizsiniz sizin çatal kaşık kullanış şekliniz çiğneme hareketiniz bile bebeklerin kaydı altında
Ikrazumra19 Pamuguum evet anne sutu yada mama kullandim veya zeytin yagi kullanabilirsiniz hepsini de yaptim 🤗
Hatice3424 Benimkide yeni sekiz ayına girdi blandır kullanmadım hiç ama baya ezip veriyorum çok hafif pütürlü oluyo zaten büyük gelirse diliyle atıyo ögürüyo🙁 ne zaman nasıl alıştırıcam pütürlüye bilmiyorum
Ikrazumra19 Pamuguum 7.aya kadar tadimlari boyle yaptim corba kivaminda degildi yani cok az sadece o kuruluk gitsin diye max.bir tatli kasigi koydum 7.aydan sonra tadimlar bitince direk corba yada sabahlari omlet pankek mucver beya bebek markarnasi eristesi filan verdim
Ikrazumra19 Pamuguum genelde aksamlari onuna mama sandalyesine koyup onune parmak seklinde dilimlenmis meyve veriyordum mesela yada biraz haslanmis havuc oda kemiriyordu bu sekilde alisti
Gizemiray02 Pamuguum ben ilk çocukta yaptım o hatayı herşey o blendrdan geciriyordum kızım 2 yaşına kadar çorba içti sadece şimdi bunda havuç patatesle başladım mesela onu sadece çatalla ezdim biraz çok az tabi sıcak su damlattim öyle vermeye başladım