Seselif Merhaba güzel anneler. Bebeğim 6 ay 20 günlük elimden geldiğince taze taze yapıp, ayına uygun besinler tattırmaya calısıyorum. Fakat çorba haliyle biraz fazla oluyo. Kalan çorbayı nasıl saklamalıyım? Yardımcı olur musunuz🤗
Volmine Seselif ben küçük kavanozlara sıcak sıcak koyup hemen kapatıyorum. Soğuduğunda dolaba atıyorum. Sonra yemek yiyeceği vakit taze gibi açıp ısıtıp veriyorum. Bu kavanoz mamaları var ya o kavanozlara koyuyorum
Mom0870 Seselif küçük kavanoza koyup dolaba koyabilirsiniz ama aynı gün ya da bir sonraki gün yenmeli 🌸
Sergl1425 Seselif geçen gün Bi doktor dan dinledim bazı besinler ısıtılınca toksik üretimiş mesela patates yemeği tavuk pirinç bunlara dikkat et canım tavuk çorbası illaki yapıyorz çocuklar için de
Seselif Volmine çok teşekkür ederim canım. Peki nasıl ısıtıyorsun mesela tencere de mı ya da migro dalga kullanmak olur mu
Seselif Mom0870 buzluk önerilmiyor sanırım. Ben buzdolabında saklıyım 1 2 güne biter zaten çok teşekkür ederim 🤗
Volmine Seselif evet öyle kaynatıyorum bazen soğuyor ekmek içi falan atıyor o mis ama sen yeni alışıyor ya fazla ekmek içi atma biraz katı yap çorbayı yiyemez çünkü
Seselif Sergl1425 ben terbiyeli havuç çorbası yaptım canım da ilk kez denedim bunu biraz fazla oldu tadını da sevdi kızım kalanını nasıl saklayacagımı danışmak istedim. Ama onlara da dikkat ederim cok teşekkür ederim🤗
Volmine Seselif sen şimdi ekmek içi kayma ben başlarda koymazdım yeni alıştırdığımda yani katı yap çorbayı anladın ne demek bu zamana kadar böyle yapıyorum sorun yaşamadım. Kemik suyu ve tavuk suyu çorbalarına koymayı unutma 7 8 ayında falan başla suları koymaya erken çünkü dokunur falan küçük ya