Babylokum
Fatmabgoksel
Daghan05
Dogdugu andan itibaren aksam 8de isigi kapadim los isikta besledim. (40i cikinca tamamen karanlikta yatirmaya basladim. Beslerken de los isikta halledip geri kapatiyorum). Konusmadim. Uykusunu bolmedim. Besleyip yerine koydum. Gazli ve huysuz bi bebekti. 6-7 saat gunduz uyumadigini bilirim. Asla sallamadim. Kucagima almadim. Agladi kucagimda sakinlesti yerine koydum. Youtubeda kolik bebek icin su sesi var. Gunduz o sesi actim cok agladiginda. Sakinlesmesi kolay oldu. Aksam 6da kolik sancilari basladi hep. Bende baslamadan suya soktum. Banyodan sonra sicak su torbasi koydum. Gazini kolay cikardi ve sicagin etkisiyle rahat uyudu. Emzik tutmadi, gaz damlasini emzige damlatip tutturmaya calistim.
Su an yerine koyup emzigi verince uykusu gelince uykuya daliyor. Aglar gibi olunca su sesini acip uyur uyumaz kapatiyorum. Aksam 8de isiklar kapaniyor uykuya daliyor. 4 saat arayla uyaniyor gece. 12de ve 4de. Sonra sabah 6-7 gibi. Hava aydinlanincada 2 saate bir besleniyor aksam 8e kadar. Gunduz bir-bir bucuk saat uyuyor. Yarim saat uyanik kaliyor geri uyuyor. Zorlamiyor. 6dan sonra uyutmuyorum.iki saat tutuyorum. 8de temelli yatiriyorum.
Sutum fazlaydi gogsum musait degildi. Sagip besliyorum. Eger emziriyosaniz on dakika bir gogsu on dakika dige gogsu emzirin iki saat arayla. Agzinda memeyle uyutmayin. Uyuyunca agzindan cekin memenizi. Memede uyumasin yoksa anneyi emzik gibi kullaniyor bebeler :)
Tamamen kendi tecrubelerim. Dogru olur yanlis olur bilemem. Bebeginizin sinyallerini dogru takip edin. Benim oglan uyuduysa herkes uyur :)