Damlaa Merhaba anneler. Bebegimin kaşında ve kafasının tepesinde konak oluşmaya başladı dün yoktu bugün sabah fark ettim. Ne yapabilirim bebeğinde konak olan var mi? Konağı nasıl döktünüz? Uzun sürüyor mu? Bilgilerinize ihtiyacım var çünkü daha başında kafasını tam sarmadı. Neden oluyor ki. Anneden geçen hormonlardan diye okumuştum, yedigim içtiğimle alakası var midir?
ipek3407 Damlaa Canım tek ve etkili tavsiyem zeytinyağı sür iyice yarım bir saat beklet yumuşasın sonra tarakla ters yöne tara ve duşunu aldır anında temizlenecektir :)
Rucan Damlaa akşamdan karbonatlı su sürün sabah zaytinyağı sürüp 15 dk bekletin ve banyo yaptırın havluyla ufak ufak silince dökülüyo denedim sonuç aldım 👍
Rsenaselim Damlaa canım benim annem bebeğimi ilk doğduğu günden beri kafasını lifle yıkar sende öyle yap hiç konak olmadı
Damlaa ipek3407 teşekkür ederim bugün yapacağım. Tarak acıtmaz değil mi? Peki konak temizlendiginde bir daha çıkıyor mu?
SevcanEbrar Dün kızımın kaşında da konak farkettim yeni oluşmaya başlamıştı napabilirm diye araştırdım zeytinyağı yada bebekyağı sürüp yumuşaması için beklettm sonrada güzelce banyo yaptırdim. Bugün dökülmeye başladı.
Damlaa SevcanEbrar ben de hemen yapacağım. Annem konak acitir deyince korktum yavrum acı çekecek diye:(
ipek3407 Damlaa yavaşça ve dikkatli yaparsan acıtmaz zaman zaman çıkabiliyor dediğimi uygulayın olmaz inşallah
Damlaa Ntugba oğlum 43 günlük. Neyi cok düşündüysem ve neyden cok korktuysam başıma geldi:( şimdi de konak :((
Elmas Anne sütünün yağını konak şeklinde atıyor diye biliyorum yani hiçbir zararı yok temizlik yada bakımsızlık ile ilgili değil. Bebek yağı sürün yarım saat bekleyin sonra fırça tarak ile geriye doğru yaratın en son da banyo yaptırın. Oğlumda bi kez oldu sonra azıcık bi yer kalmış bıngıldak kısmında. Aradan vakit geçince orayı da temizledim bi daha çıkmadı
Nazlipek Damlaa elinizle almaya koparmaya çalışmayın. Zeytinyağı yada bebeyağını kafasına sürün yarım saat bir saat sonra ters yöne tarayın sonrasında banyo yaptırın birşey kalmaz kalırsa da her banyoda tekrarlayın geçecektir