balporsuguu Merhaba kizlar 10 gun once 34+2 de dogum yaptim,bebegim kuveze girmedi 2300 dogdu ama sonra sarilik oldu 2165 grsma dustu.Fototerapi aldik 2190 oldu hergun duzenli besliyorum 4 gunde 35 gram almis bu boyle devam mi edecek😞
Mom987 balporsuguu Merak etmeyin her bebek doğum sonrası kilo verir şişliğimi atar. Kilo alımına gelecek olursak doktorunuz ne diyor bu konuda.
Drasya11 balporsuguu Eğer maddi imkanın el veriyorsa internetten aptamil prematil diye bir mama var ondan al derim, prematüre bebekler için çok çabuk kilo aldırıyor. 3500 gram oluncaya kadar kullan sonra kullanmayı bırakırsın. Çünkü kilosu düşük miniğin.
sed balporsuguu merhabalar bende 34+2de doğum yaptım gebelik zehirlenmesi oldugu icin. Bebegim 1600 dü 42 gün kuvezde kaldi. bu sürecte sütümü sagıp gönderdim . Eve geldiginde biberona alıstıgı icin beni emmedi. 1 hafta ugrastim. O sürecte sadece 40 gr almisti. En sonunda biberona sagip verdim. 1 haftada 500 gr aldi. Doymuyor olabilir . Düzenli besleyin eger ki anne sütü almiyorsa aptamilin prematüre bebekler icin olan mamasini aldirmisti doktorum. Eczznelerde genelfe bulunmuyor siparis vermeniz gerekebilir. ücreti 112 tl 900 grdi . 1 kutu bitene kadar kullanmistim. Sütüm azaldigi ivin heöe mama hem anne sütü veriyordum. 2 saati gecmeyecek sekilde besleyin. Halis zeytinyagi günde 1 çay kaşigi sütüne koyuyordum doktorum demişti. Kilo aldiriyormus ve bagırsaklari icinde fayadalıymıs. Yalniz zeytinyagını direkt vermeyin süte karissin iyice karstirin dibinde kaliuor onu karistirarak verin. Kilo alimi ilk 3 ay hızlı sonrasinda yavaslayacak.
balporsuguu Drasya11 kullaniyorum canim hem anne sutu hem mama.Ama uyandiramiyorum ne yaparsam yapayim
Drasya11 balporsuguu Benim oğlumda gece uyanmaz ben biberonu verince gözü kapalı mamasını içip yatıyor. Uyanamayor yani. Bu şekilde içemiyor mu peki
Cennet1212 balporsuguu hayır böyle devam etmez tabiki daha çok küçük yeni doğmuş onun şişi her şeyi var incek zayiflayafak birde bebegin premature gelisimi yavaş olabilir
balporsuguu Drasya11 biberon almadi hic canim anca kasikla veriyorum mamayi onda da uyurken yutamiyor hrpsini disari cikariyor
Saredeniz balporsuguu canım ben de 36. Haftada normal doğum yaptım bebeğim düşük kiloluydu. 2300 doğdu. Sarılıktan 1 gece yattık. İlk ay 450 2.ay 1550 3. Ve 4.ay 800 gr aldı. Şu an 4 aylık 5900 gr. Doktorum mama verdirtmedi ama mama versem daha iyi toparlardı belki.
filtrelikahve balporsuguu benim oğlumda erken geldi 36+4DE 2900 du 1 hafta snra kontrolde 2400 e düşmüştü üzülmüştüm ağlamıştım hatta ilk bebeğim çünkü 1 aylıkken 3700 olmuş şuan kaç bilmiyorum alır cnm üzülme sen 😊 sağlıklı olsunlar inşallah evlatlarımz bizde sarılıktan yatmıştık
balporsuguu filtrelikahve masallah canim,istahi iyiymis bebisin o zaman benimki zorla mama aliyor ama emmesi iyi anlamiyorum sutum mu yaramiyor acaba
Sueda2929 balporsuguu canm bende premature annesiym 34 te dogum yaptm 2510 dogdu bebegm 4 gun kuvezde kaldi. Anne sutu cok az emdi mama ile besledim kilo alacak insallah sen merak etme mumkun oldgnca emzir yada mama ver aptamil prematil biz bu mamayi kullandik iki ay boyunca
balporsuguu Sueda2929 ayni mamayi kullaniyorum canim benimki de mamayi almiyor anne sütü aliyor ama anne sütü tek başina fayda etmedi