Alpannesiii Meraba arkadaşlar. Çocuğumun eğitimli ve ahlaklı bir birey olmasını istiyorum henüz 20 günlük ama mümkünse şuandan başlamak istiyorum. Eğitici Oyuncak masal kitabı vs önerisi olan var mı 0-6 ay için? Ve bebeğimi büyütürken tavsiye verebileceğiniz konuşmalar davranışlar varsa hepsine açığım 🙌🏻
Gokcee Alpannesiii bol bol konuşun öpün okşayın anlamadığını düşünseniz bile herşeyi anlatın, bir bebek değilde karşınızda bir yetişkin varmış gibi davranın ☺️ TV tablet telefondan uzak tutun meyvesini biraz büyüdüğünde alacaksınız😌
SedaMeyra Alpannesiii bol bol ten tene temas guvenli baglanma pozitif ebeveynlik ornek alabilirsiniz. Bol bol konuştum kitao okudum sarki soyledim masal anlattım.
daiysdiuy Alpannesiii bol bol sarılın, öpün, hikaye kitapları okuyun biraz hareketlendiğinde hareketli kitaplar alın, sürekli göz teması kurun, oyun halısı, aktivite masası, hafıza kartları bunlar benim favorim
SibelKaratepe Alpannesiii karşınızda kinin de bir birey olduğunu unutmadan ona göre davranarak emrpati kurmak aynalama yapmak konuşmak her detayı anlatmak küçük anlamaz diyip geçmemek bı kaç kitap var onlardan da destek alabilirsiniz 30 milyon kelime bagirmayan anne baba olmak koşulsuz ebeveynlik Şiddetsiz iletişim Bütün beyinli çocuk Ödüllerle cezalandırmak Konuski dinlesin dinleki konuşsun Bunlar çok çok faydalı bilgi birikimi yapabileceğiniz kitaplar
Alpannesiii Gokcee bende geçen gün nette gördüm alnından öpmenin psikolojik olarak baya faydası varmış çocuğa ama ne olduğunu şuan unuttum 😂 ajdjdjkd
Bsrylmz Alpannesiii güven duygusu verirmiş😊 henüz tecrübeli olmadığım için tavsiye veremiyorum ama kitap önerebilirim Hatice Kübra Tongar “bağırmayan çocuklar” benim için çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Birde size montessori oyunlarını araştırmanızı öneririm instagram’da google’da bulabilirsiniz🌸
Alpannesiii Bsrylmz o kitabı aldım ama henüz okumaya fırsatım olmadı bundan sonra da olur mu bilemiyorum 😂 montessorriyi takibe alacağıö
Bsrylmz Alpannesiii aldıysanız şiddetle okumanızı tavsiye ederim ben altını çize çize okudum ve tekrar okuyacağım🤩 birde biliyorsunuzdur çocuklar bizi taklit ediyorlar bunu 1 yaşına gelince çok net göreceksiniz örneğin bugün spor yapar gibi bacağımı kaldırdım baktım o da kaldırıyor, şakalaşırken eşime vurmuştum baktım o da vuruyor davranışlarını gerçekten bizim davranışlarımızdan öğreniyorlar ☺️ İnşallah güzel evlatlar yetiştirebiliriz 🌸
Alpannesiii Bsrylmz evet işte bu yüzden normal sandığımız ama çpcuğumuzun etkilendiği o kadar yanlış şeyler yapıyoruz ki😏 umarım dikkat edebiliriz bu konuya
Bsrylmz Alpannesiii evet birde büyüdükçe göreceksiniz bazen sabrınız tükeniyor siz tükeniyorsunuz çok zorlandığınız anlar oluyor o anları da iyi yönetmek gerekiyor yavrumuzun başka annesi olmadığını sadece bana ihtiyaç duyduğunu çaresiz olduğunu hatırlatıp kendimi rahatlatıyorum birde nacizane tavsiyem bol bol konuşun anlatın şuan bilinç altı şekilleniyor yumuşak ses tonu kullanmaya özen gösterin, onu yönlendirin ama seçimlerine de saygı gösterin örneğin benim kızım peynir sevmiyor ara ara deniyorum ama yemiyor zorlamıyorum ordan alacağı proteini yoğurtla veriyorum, oyunlarını yönetmiyorum onun oyununa dahil oluyorum vs.
Alpannesiii Bsrylmz evet ben şimdiden zorlanmaya başladım ve çabuk sinirlenen bi insanım sinirlerimi kontrol etmem lazım nasıl olcak hiç bilmşyorum
Bsrylmz Alpannesiii burundan derin nefes alıp ağızdan vermeniz gerçekten bir iki nefes sonra sakinleşiyorsunuz yani benim için etkili bir yöntem oluyor🤗 Ah annelik hep yetemeyecekmiş hissi kendini eksik yetersiz hissetme bazen nasıl yetiştircem diye oturup ağlayasım geliyor ama bence bu iyi birşey kendimizi geliştirmek için sebebimiz oluyor canım kendim 🙈
Alpannesiii Bsrylmz burnum tıkalı 😃hsksjjdjd sorma ya hep bunları düşünüyorum bende sanki beceremeyecekmişim gibi
Bsrylmz Alpannesiii yok yok biz iyi bir anne olacağız üzülmeyelim😅 buarada geçmiş olsun açılınca bol bol nefes alırsınız😂😂