Kelebe34 Meraba güzel anneler Altı ay onbeş günlük bir oğlum var bu ay ek gıdaya başlayacağımız için çok heyecanlıydım fakat ne verdiysem ağzını açmıyor bu durum beni çok üzmeye başladı üç buçuk yaşında bir oğlum daha var onda hiç böyle sorunlar yaşamadım ne yapıcağımı bilemez oldum ilk yoğurt verdim almadı seftali verdim almadı patates verdim onuda istemedi son olarak havuç verdim çokda istediğini söyleyemicem bunların hiç birinde ağzını açmadı oyun oynayıp güldürünce ağzına atıveriyorum ek gıdayı ama geri çıkarıyor on gündür uğraşıyorum benimle aynı durumu yaşayan varmı aranızda nasıl çözüm buldunuz fikirlerinize ihtiyacım var
Seymabaysan Kelebe34 bnm oglumla aynı gün dogumlular . Canım bnm oglumda yemedi o saydıklarını tarhana çorbası yaptım onu çok ii yio bi tarhana verdım sonra bi yogurt öyle alıştı şimdi yıo yogurdun içine pekmez koydum az öyle yiyor kahvaltıda da pekmez yumurta sarısı peynir verıyorm az ama
minikpatates Kelebe34 ayni sorunu 10.ayda atlattık. 1 kasik yediremedim 10.aya kadar. Gr acmadi agzini. Off cok zor zamanlar atlattim.
Ceyoooo Yoğurt içine pekmez koyarak yedirdim sonra cici bebe kullandım suyla, çorbayı 8 ayda yemeye basliyo , oturtarak yedirme benimki oturarak yiyemiyo mesela, seftaliyi cici bebe ile sever
Lokumcuk Ceyoooo Yoğurtla pekmezi karıştırmak pek iyi değil derler. Demirle kalsiyum bir arada alınırsa vücutta emilmeden doğrudan atılıyormuş.
Seutfu Kelebe34 10 gün önce gittim. Alıştır diyor yoksa 4 yasa kadar sürebilirmiş. Hiç mı birşey yemiyor pütürlü mu yemiyor
nsbd1604 Doktorlar ek gıdaya ilk başlarken meyve vermeyin diyorlar şekerli olduğu için. Yani ilk başta şekerli şeyler tadınca diğerlerini yemiyorlarmış. Yoğurtla başlayın mesela 1 hafta sonra sebze 1 hafta sonra meyveye geçin aşamalı olarak. Bir de bebeğinize zaman tanıyın daha yeni başlamışsınız sabırlı olun. Bir de mama sandalyeniz yoksa mutlaka alın ve masada siz yemeğinizi yerken ona da yedirin sizin yediğinizi görsün
Kelebe34 nsbd1604 Ben ilk yoğurtla başladım istemedi sonra patates verdim onuda istemedi doktorumun onayıyla meyveye geçiş yaptık oda olmadı hatta sütü yulalı elmalı kaşık mamasını tavsiye etti genelde tadını bebekler sever dedi ama hepsi hüsran…bu arada mama sandalyemizde var biz yerken onada veriyorum ama hiç gönlü yok kilo alımıda bu ay ikiyüz gram . Doktorumuz bu durum devam ederse çoçuk cerrahiye bi gösterin yutkunmada bir sorun varmı birde gastro entolojiye birgösterin tepeden tırnağa baksınlar dedi çünkü emmeyi çok istemiyo devam sütü istemiyo mama istemiyo ….😩
Kelebe34 Seutfu yoğur pütürsüz onu istemedi tatlı meyveleride istemedi kaşık mamada istemedi sabırla bekliyorum
Sarisey Kelebe34 benim oglum da cok isteksiz ek gidaya tatli patates denedim bayildi. Hicbir sey yemeyen cocuk kaseyi bitirdi. Simdi baska sebzelerin icine tatli patates ekliyorum
Kelebe34 Sarisey Mutlaka deneyecem tatlı patatesi az önce internetten baktım kırmızı patates die geçio daha önce hiç almadım umarım manavda bulurum