Havvahmet Sevgili annelerimiz emzirirken mastit olan anneler. Nasil bir tedaviuyguladiniz sanirim bende mastit baslangici . Ne yapmam gerekiyor
Bugdu Havvahmet benim gözüm şişti mosmor oldu doktora gittim mastit dedi antibiyotik verdi soguk buz koy dedi günde 2 3 kere çok şükür 3güne geçti geçmeseydi cerrahi müdahale yapacaktı insallah şeninde geçer bol bol emzir çok ağrılı oluyo ama çocuk boşalttıktan rahat ediyorsun ve memelerini düzenli emzir bi kere sağ bi kere sol sıralı
Bebek1634 Havvahmet bebegim 2-3 gun beni biraz az emdi otle olunca sol gogsumde bir gun sislik ve agri hissettim. Findik buyuklugunde tas gibi bir sey vardi ve asiri derecede agriyordu. Mastitten suphelendim o gun iki memeyi de emzirsem de sol gogsumu daha cok emzirdim. Lansinoh elektrikli pompa ile de bebegim uyurken sabah ve aksam sagdim sut artik iyice azalip damla damla akana kadar. Gece emmeye uyandiginda yine sol gogsumu verdim ozellikle. Gece bebegim emerken birden icimde bir seyin patladigini ve aktigini hissettim. O an inanilmaz bi agri oldu ama cok sukur sonrasinda gecti. Sagma makinasi varsa ozellikle elektrikli ise yarayacaktir. Bebeginize de daha cok mastit olan gogsunuzu verin. Ama digerini de vermeyi bosaltmayi ihmal etmeyin ki o da olmasin.
cansurellaaaaaaaa Havvahmet ılık su banyo ve banyoda göğüsnü sert bir sekilde tara tarakla güzel bir uyku cek gezcmezse doktora git bana bi antibiyotik verdi bir günde gecti canım
Turna Bende çok olurdum mastit tek çarem hastaneye gidip hastane tipi sağım makinesiyle sağdırmaktı ama şuan koronadan dolayı gitmeseniz daha iyi olur çaresi nedir bilmiyorum ama ben çok yol denemiştim olmamıştı sıcak suyla banyo,lahana bulabilirseniz soğutup sarım gösünüze ve bol bol sağmaya çalışın ve 2 defa o göğüsünüzü verin bebeğe 1 defa diğerini hangisi mastit olduysa yani benim aklıma gelenler bu sıcak havlu yapın koyun ve iki elinizle aşağı doğru sıvazlayarak masaj yapın çok geçmiş olsun çok zordur bilirim 🌸
Havvahmet Turna cok teşekkür ederim evet koronodan dolayi gidemiyorum malesef dun farkettim aci agri baktim kizariklik var tavsiyelerinizi uygulayacagim.ins gecer 🤗
BOLAHENK Devamlı pompayla sağmak kesin çözüm, yoksa hemen bi pompa edinin ve durmadan sağın, ben böyle buldum çareyi, ayrıca sütün o göğüste birikmesine izin vermeyin normal zamanda da
Havvahmet BOLAHENK asinda hep emiyo hic biriktirmedim ama nasil ne ara oldu anlamadim evet sagma makinam yok insallah en kisa zamanda alabilirim
Turna Havvahmet bende de wee baby manuel el pompası var evde de sağım yapardım hastaneden geldikten sonra hemşirelerde sağdıktan sonra o gögsünü daha çok emzir demişlerdi bana canım aklında bulunsun🌸
BOLAHENK Havvahmet weebaby nin manuelini aldım ben, tıkandığını anladığımda hemen sağıma başlarım çok rahatlatıyor
Bugdu Havvahmet canım benimkinde hep düzenli emiyordu bendede oldu mosmor oldu sisti ağladım resmen ama canım bisey yemek istemişti yemedim onu anneme anlattım sonra yedim direk geçti batıl inanmıyorum ama yaşadım yani birebir bide soguk buz koy ve antibiyotik
Havvahmet Bugdu insallah daha baslanguc galiba simdilik hafif bi sislik kizariklik aci var tavsiyeleriniz uygulayacagim tesekkur ederim.insallah gecer 🤗
Turna Havvahmet kötüleşmeden sağım ve masaj yaparsanız önüne geçersiniz inşallah ben çok çektim dediğim gibi şuan gelip size yardımcı bile olmak istiyorum çeken bilir bu acıyı çünkü☺️🌸
Havvahmet Turna aynen gercekten hep.korkardim duyunca gorunce basina gelince daha bi korkuyo insan smdilik daha iyi cok tesekkur ederim ilik su ve sabunla masaj yapti. Bi saate yakin ve sogul lahana koydum buzlukta bekletip suan agrisihafifledi gececek ins 🤗
Havvahmet Bebek1634 tesekkur ederim cnm evet bndede agri sislik var ama oyle beze gelmedi elime ilik suyla sabunla.masaj yaptim dunden beri bugun biraz daha hafifledi makinam yok malesef🤗🤗
Havvahmet cansurellaaaaaaaa evet cnm ılık dus aldum sabunla.masaj ve soguk lahana koydum smdilik daha iyi biraz daha duzeldi insallah gecerde ilaca ihtiyacim kalmaz🤗
cansurellaaaaaaaa Havvahmet evetttt onu duydum lahana yapragını dondurun buzlukta ve göğüsünüze koyun diyordu 😇 cok gecmis olsun insallah gerek kalmaz