Arzuayse K8zlar dogdugunda oglumun kani A negatif diye bi doktor soyledi benim kan grubum A pozitif esiminde oyle neden negatif tuhafima gitti .sizdede boyle durum varmi
Berna2828 Arzuayse benim kan grubum A rh- eşimin 0rh+ kan uyuşmazlığımız var bebeğimin kanı da 0 rh +
Hacerr Arzuayse aynı durum bızdede var hatta ınanmadık ama ailede herhangi birinde varsa negatif olabiliyor muş eşimin halası negatif hemşire ilk göbekten alındığı için doğru olamayabıkır demişti ama doktor öyle bırsey yok negatif dedı
Sevde123 Benim negatif eşimin pozitifti kan uyuşmazlığı olduğu için doğumdan sonra iğne yapıldı bana birde bizim ailede mesela annem babam pozitif diğer 5 kardeşte pozitif birtek ben negatifim. Evlatligim diye az ağlamamıştım zamaninda😂😂😂😂
Arzuayse Hacerr bende aileyi sorgulamaya basladim .cocuk genelde anne neyse o oluyoms ama ikimizde pozitif olunca o negatif olunca degisik geldi
Denizim insanlarda her genden 2 tane bulunur(anne ve babadan aldığı için) ve baskın olan gen kendini belli eder(fenotip), baskın olmayan gen ise genotipte olur ama gen sahibinde kendini göstermezken eğer eşinden de baskın olmayan gen geçmişse çocuğa, çocuklarında o gen kendini gösterir. Anne adayı ve baba adayı ikisi de O ise, bebek O olmak zorundadır. Bir taraf A, diğer taraf B ise bebekte tüm kan grupları söz konusu olabilir. Her iki taraf A ise bebek B ve AB, iki taraf B ise bebek A ve AB olamaz, ancak O olabilir. Her iki taraf AB ise bebek O olamaz, diğer gruplar olabilir. Her iki taraf (-) ise bebek (+) olamaz. Her iki taraf (+) ise bebek hem (+) hem (-) olabilir. Bir taraf (+), diğer taraf (-) ise bebek hem (+), hem (-) olabilir.