Bzdemirr Kızlar merhaba. Oğlum 6 aylıkken 9.200 kilosu vardı. Şu an 16 aylık ve 10.600 çıktı kontrolünde. Boyu 80 cm olmuş. 10 aydır 1,5 kilo alması normal mi? Sizin bebekleriniz ekgıdaya geçtikten sonra kaçar kilo almaya başladılar 😑
Esdoel Bzdemirr benim oğlum da 6 ayında 9400 su şuan 7 aylık ama kızım 1 yaşında atıyorum 5 kiloydu şuan 3 yaşında 3 yaşına kadar 2 sene de 2 kilo almış az kilo alması normal hareketlendikleri için ama doktorun kilosuna normal diyor mu
momyshark1 Bzdemirr 4. Ayinda 8 kiloydu 11 aylik 9 kilo ek gida yemiyor. Dis, atak, alerji derkende almıyor.
Mom987 Bzdemirr. 18 aylık oğlum 10 gün önce 9700 gramdı boyu da 83 84 cm arası sanırım. Doktorunuz ebeniz ne diyor duruma
Bzdemirr Esdoel doktoru normal olduğunu söylüyor. Genel kan idrar tahlili yaptırdık geçen hafta. Çok şükür hiçbi şeyi çıkmadı çok sağlıklı olduğunu söylüyor. Ama yemiyor bu çocuk yani normal gelmiyor bana
Bzdemirr momyshark1 ekgıda yemiyor hala😢 artık çok yıprandım. Hep açmış gibi hissediyorum. Doktoru normal diyor ama bana hiç normal gelmiyor
momyshark1 Bzdemirr bazi bebekler daha gec alışıyor sanırım napalim yapacak birsey yok sakin ve sabırlı olucaz mecbur
Mom987 Bzdemirr Kan tahlili iyi çıkmış doktoru normal demiş ama siz doktorunuza güveniyorsunuz. Mesela nesi normal gelmiyor sizce kaç kilo olması gerekirdi?
Esdoel Bzdemirr yemiyorsa iştah açıcı surup deneyebilirsin canım doktorunla konuş illa kilo alması şart değil ama yemek yemesi lazım ki vitamin alsin
Bzdemirr Mom987 yemek yemesi gerekirdi. Sadece emiyor. 16 aylık bi bebek için sadece emmeyi yeterli görmüyorum
Bzdemirr Esdoel evet gelişimi olumsuz etkilenecek diye korkuyorum zaten. Yoksa kilosu çok problem değil. Çok teşekkür ederim 🌸
Bzdemirr Mom987 şurup vermek istemiyorum. Sadece merak ediyorum diğer bebekler de ekgıdaya geçince, yürümeye başlayınca falan bu şekilde çok az mı kilo alıyorlar diye.
Mom987 Bzdemirr O zaman şunu söylemek istiyorum. 9 aydan 12 aya kadar 1 kilo 300 veya 1 kilo 400 gram almıştır 12 aydan bu ayına kadar 9 kilo 700 grama düştü. 18 aylık. 1 yaşında da doğum kilosunun 3 katına çıkması gerekir. Bebeğinizi zorluyor musunuz yesin diye hiç mi yemiyor. Benim ki bazen hiç kahvaltı etmez. Bugun sabah bir dilim kekin yarısını yedi az önce de 5 6 kaşık yoğurt yedi.
Oglusum5357 Bzdemirr doğduğundan beri hep zorla beslendi aynı şekilde ek gıdayida istemiyor gün içinde hiç 2 3 öğün yediremedim mesela hep hazırlıyorum ama ısrarla yemiyor😔
Batimoms 10 aylıkken 8 kiloydu 12 aylık hala 8 kilo. 2 ay enfeksiyon diş derken alamadı. Şimdi 4 5 gündür güzel yiyor bakalım bi 500 gr alsa ne iyi olur. Bir de yiyip almayınca insanın zoruna gidiyor ama bu seferde yapısı bu diyorsun.
Bzdemirr Batimoms yanlış anlamazsanız iyi yiyor derken mesela kaç öğün yiyor nelerden ne kadar yiyor? Gerçekten benimki az mı yiyor bana mı öyle geliyor emin olmak istiyorum. Ya da sizin yaptıklarınızdan yaparım beğendiği şeyler çıkar mutlaka🌸
Batimoms Bzdemirr canım eskiden formül mama bile içmezdi eskiden dediğim 1 ay öncesine kadar bi tatile gittik hasta oldu ateşi 39.5 cikti antibiyotik başladık yemeyen cocuk yer içmeyen cocuk içer oldu. Uyumayan cocuk uyur oldu. Bir sorunu vardı belki ki inşallah böyle kalır. Ben çok çektim yememesinden formül mama icmemesinden 2 aylıktan 11.5 aylığa kadar aglamadığım gün yoktu. Su 10 gündür epey düzeldi inşallah kalır böyle. Sabah 6 gibi 100 cc mama 10:00 gibi kahvaltı işte yumurta domates salatalık tahin pekmez sürerim ekmeğine. Yanı zaten çok çok yemesine gerek yok. 12 de süt içer 14 30 15 00 gibi bizim normal kasemizin yarısı kadar çorba ki yarısı bebek için çok idealdir çorba içeririm. 19 da yemek genelde etli yemek evde bizim yediğimiz 21 00 da süt 23 30 da da az bi süt içer. Miktarlar eskisinden çok çok iyi ama fazla istese de yedirmem midesi rahatsiz olur. Bu şekilde. Inşallah bi fayda sağlar inşallah tüm bebekler yemeğini yer. Ben çok çektim.
Batimoms Bzdemirr şehriye corbasi yayla corbasi ve tarhana çorbası mutlaka dönüşümlü yaparım. Ara sıra öğlen kaşık maması da verdiğim olur. Kahvaltı da illa ger gün yumurtalı domatesli salatalikli kahvaltı yerine bazen irmik haşlarım içine akşamdan islattigim 2 hurmayı eklerim üstüne ve ceviz. Değişiklik olsun. Yani çok aşırı katı kurallarım yok tek katı kuralım cici bebe vs vermem. Bir de sabah kahvaltıda karadut özünden meyve suyu yaparım. Kuzu eti çok kaygan lezetli bol bol veririm. Ben de mesela daha nohut princ pilavı fasulye filan hiç yedirmedim. Kisin karnıbahar yemeği vs veririm. Onda kıymalı güzel olur. Az salca az tuz kullanıyorum yalan değil tatsız türsüz yemez. Bir de melemen dene. Bizimki hiçbirşey yenmezken onu yerdi.
aybukemerve Bzdemirr 17 aylık kızım 9100 gram. 12 aylıkken 7800 gramdı. Zorla yediriyorum bazen telefonla bahçe var bazen kedilerle kandıra kandıra yediriyorum. Bi ara şehirdışına çıktık kilo kaybı oldu. Yemeyen iştahsız çocuk zor.
Bzdemirr aybukemerve gerçekten çook zor. Allah sabır versin bize. Psikolojim bozuldu resmen. Ek gıdaya başladığımızdan beri doğru düzgün yetip doyduğunu görmedim. Biz de şehir dışından geldik belki o yüzden vermiştir biraz. Bi de çok hareketliler artık
Bzdemirr Mom987 ben zorlamıyorum zaten blw yapıyor benim yedirmeme de izin vermiyor. Oğlum da 2 ay önce 11 kilo olmuştu aslında. Düşmüş tekrar 😔