bburcuu duygu00 vermeyin mene reddi sebebi meme reddi tapmasada kilo alımını azaltıcı sebep bebek te tokluk hissi yaratıyo yorulduğu için memeyi az yiyor srtı çoçuk doktorları ilk üç ay önermiyor
Lyla07 duygu00 2 aylık kızım var sezeryan doğum yaptım sütüm 4 gün geç geldi diye biberonla mama verdik o ara meme alıştırmaya çalışırken eşim sağolsun emzik vermiş sonuç emziğe alıştı meme asla tutmadı,sağarak vermek zorunda kaldım.böyle eksi bir yönü oldu ama uykuya geçişlerde fln büyük rahatlık sağlıyor. ağladığında veriyorum hemen sakinleşiyor bu yönden de iyi oldu.
Ask_kokulu_yavrum duygu00 doğduğu günden beri veriyorum 2.5 aylık şuan kızım çok şükür sıkıntı yaşamadım mememide emiyor emziğide tutuyor canı istemeyince emziği atıyor zaten emzik tercihinide iyi yapmak lazım çalışan anne olarak emziğe alıştırmak durumundaydım alıştı, biraz büyüyünce bıraktırırım inşallah :)
SultanAnne Ben iki çocuğuma da ilk doğduğu zamanlar verdim. İnternetten araştırın ilk aylar yararı dahi var emziğin
Dorika Ben meraktan verdim ve emzik verdiğimin ertesi günü mememi reddetti makinayla sürekli sağarak veriyorum😢3aylık
Merve2017 Emzik yeni doğan bebeklerde büyük bir rahatlık bende çok istedim emziği tutmasını ama tutmadı biraz zorladım o düşürdü ben verdim ama kusacak gibi olunca bıraktım 😥
rike-nile-aro Merve2017 İlk verdiğimde dediğiniz gibi kuscak gibi öğürdü calpol şurupla tuttu benimki bi dahada bırakmadı huysuzlanınca veriyorum. Çok rahat ettim değilse beni emzik gibi kullanıyordu uykuya dalacağı zaman.
Gonci bburcuu bende öyle olmadı 1 haftadır emzik verdim öyle sürekli emmiyor uykuda emmiyor sadece doyduktan sonra veriyorum ben sonra sıkılıp atıyor zaten
Neshuldem123 Ben meme reddi yapıyor diye vermedim. Ayrıca arkadaşımın eşi diş hekimi ona da sordum. Önermiyorum dedi. İlerde ayrık diş yapıyor. Damağa da zararlı 1 yaşından sonra çok etkiler dedi. 1 yaşında hemen bıraktırırım dersen ver ama biz önermiyoruz dedi. Çoçuk doktorumuz da önermedi. Emzirme danışmanları da önermiyor takip ettiğim danışmanlar var da. Millet bıraktırmak için çok çabalıyor.
Annisss duygu00 ben ilk günden vermedim meme reddi 3 ay yaşadık biberon ve emzik tutmamasına rağmen 20 günlükken verdim ama çok degi l yine meme reddi yaşamamak için çok vermedi m ama büyük kolaylık gerçekten kısa bi zaman da olsa oyaliyo ve nefes alıyosun özellikle biraz büyüdüğünde uykuya dalarken çok iyi oluyodu 7aylikken kendi bıraktı keşke 1 yasa kadar kullansaydı diyorum
minecavusoglu benimde Kızım şuan 3 bucuk aylık, ilk 2 ay çok güzel aldı emziği ama artık hiç bir şekilde almıyor uyurken zorluk çekiyoruz, kusacak gibi oluyor, varmı bir fikriniz tekrar nasıl alıştırabilirim ?
rike-nile-aro minecavusoglu calpol şuruba batırdım emziği tek seferde öyle tuttu şimdi sıkıntı çekmiyorum istediği zaman emiyor istediği zaman atıyo. Özellikle gaz sancısı olunca kendisi arıyor. Sancıyı unutmak için sanırım emziği emmeye odanlanınca
Cirkin duygu00 su an evde 7 tane emzik var ama yok tutmadı tutmuyor emzik . Bazen keşke alsaydı diyprum.
meva_mom duygu00 ben çok çabaladım başlarda tutuyordu.hava sıcak diye 1aylikken eldiveni bıraktım parmaklarını keşfetti sanırım sürekli emzik zorlasamda tutmuyor diliyle itiyor onun yerine avucunu parmaklarını emiyor öyle uyuyor sakinlesiyor.suan 2ayligiz
Cakos duygu00 Vermedik biz. Su an 1 yasinda. Bi kere vermeyi denemistim kendisi de istemedi. Ben de zorlamadim. Esimin tribi var o konuda 😬 Kendisi cok emzik emmis disleri yamuk cikmis tel takmis. O nedenle kizimiza verdirtmedi emzik. Vermeyi dusunursenizde uyurken verip uyudugunda agzindan alabilirsiniz.
anne15 duygu00 verdim sonra meme reddi yasayınca bıraktım vermedim + sütümde tazyikliydi ama emziği bıraktık