Hilalamine Hanımlar 6 ay 18 günlük kızım var kaç öğün vermeli ve zaten yediremiyorum şimdi öğlen ne yapabilirim çorba olarak kabak havuç patates dışında var mı farklı önerileriniz siz bi gün içinde neler veriyorsunuz
MetehanAlp Hilalamine bende daha dün başladım sabah yarım muz 2 adet bebe bisküvisi bırazcık lor peynırı keçi boynuzu özü karıştırıp verıyorum öğlen buharda haşladığım havuçla yoğurdu karıştırıp verıcem akşamda tarhana çorbası arada meyve puresi falan verıyorum corba konusunda benimde araştırma yapmam lazım yayla çorbasıda olabılır dıye dusunuyorum
2balbiranne Hilalamine ben şehriye çorbası yapıyordum onu seviyordu ya da tavuk kaynatıp un kavurup o suyunu ve tavuk parçalarını ekliyordum tavuk parçalarını yedirmeden suyuna ekmek doğruyordum o tavuk parçalarını sonra blenderden geçirip püre yapıyordum çorbalarına koyuyordum.
Ebus12 Hilalamine Yoğurt çorbası deneyebilirsin Hatta et suyun varsa yarı et suyu yarı normal suyla yapabilirsin
dygcm MetehanAlp tarhana çorbası vermeye başladınız mı? Bende vermek istiyorum ama içeriginde biber pırasa nohut nane maydonoz varmıs o yuzden kararsız kaldım cunku ben daha pırasa yada bıberde tadım yapmadım 😕
BebekBulut MetehanAlp bebeginiz kaç aylık 6 dolduğunda böyle sabah öğle akşam mi veriliyor ben şuan ara ara veriyorum öyle hergun değil Yarın 6 olacak inşallah da neyi nasıl yapicam hangi öğün vermem gerekir ilk başta tek öğünle mi başlayacağım hi bilgin yok
Yasemin000 Çorbalarına kemik suyu tavuk suyu ekleyebilirsin. Sebze çorbalarına bulgur pirinç irmik ekleyebilirsin. gazı yoksa mercimek çorbası demeyebilirsin. Yoğurt çorbalarına başlayabilirsin. Tarhana çok faydalı olur. Şehriye çorbası.
dygcm Yasemin000 siz günlük programınızda nasıl verıyosunuz acaba? Yani yumurta sarısı fılan vermeye basladınızmı? Kımı doktor 7 ay dolduktan sonra yumurta sarısı onerıyo kımısı 6.ay da 🥴
MetehanAlp dygcm benım verdiğimin içinde pırasa nohut falan yok yörelere göre içerikleri değişiyor ama olsaydıda verırdım cunku bu aylarda verılıyor pırasa falan alerji riskide düşük şeyler ama nohut gaz yaparmı bilmıyorum 💐
Yasemin000 dygcm benim kızım 15 aylık şu an. Ben yumurta sarısı deniyordum her gün azar azar kayısı kıvamında pişiriyordum Her gün arttırdım 10 gün sonra çeyrek 15 gün sonra yarım yumurta sarısı oldu sonra bir yumurta sarısına çıktı
Hilalamine Ebus12 onu yaptım canım biraz yedi bugün tarhana yaptım çok az yedi 40 takla atıyorum Yesin düye
Alyase Kuboos_ 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile 1 yemek kaşığı unu kavurdum daha sonra 1.5 su bardağı su koydum içine daha sonra 2 yemek kaşığı yoğurt ve bir yumurta sarısını bir kapta çırpmıştım içine onu kattım 5-6 dk kaynattım ve içirdim
Ebus12 Hilalamine meyveleri nasıl yiyor? Eğer önceleri meyve verdiyseniz tatlıya alışmıştır ben birkaç kez meyve verdim çorbayı istemedi o yüzden meyveyi kestim çok sık vermiyorum
Yasemin000 Hilalamine hiç farketmez ben hep normal irmik kullandım o zamanlar mesela çorbam sıvı mo olmıştu koyulaşsın diye şehriye de koyuyordum blendar yapıyordum hem besleyici oluyordu