EsrAliYade Merhabalar sevgili anneler bugün kızım ek gıdaya geçti doktorumuz üç gün kuralı falan demedi sabah annesi sütü sonra çeyrek yumurta sarısınyanına lor işte öğlen tekrar anne sütü sonrasında sebze püresi akiam üzeri anne sütü sonrası yoğurt şeklinde ilerleyebilirsin dedi ben en başta sadece tadım oluyor sanıyordum bu şekildemi oluyor bilemedim siz nasıl yaptınız
deryata EsrAliYade tadım oluyor 3 gün kuralı ile. yoğurt sebzeler sonra meyveler şeklinde ilerliyor. öğünler ancak 7 ay sonu gibi oluyor. bu kadar yer mi 6 aylık bebek 🤦🏻♀️
Sevimli EsrAliYade bebeğinize göre bunları söylemiş olabilir , bence doktorunuZun dediğini yapın. Her bebeğin gelişimi farklı çünkü. Sadece 3 gün kuralına uyun. Oda her bebekde alerji olacak diye bir şey yok . Kuzenım yapmadı o kuralı hiç bir şey olmadı . Ama bence o kurala uyulmalı
Tgbyldz EsrAliYade tabiki uymalısınız 3 gün kuralına tek tel acele etmeden deneyerek gün içerisinde başka şeyler tatmasın ki alerji yaparsa neyden olduğunu kolaylıkla bilebilirsiniz
Sevgilimmm EsrAliYade doktorum liste verdi. Önce meyve ile başladık. Aynı meyveyi 3 gün boyunca verdim. 3 farklı.meyve tattirdim can rende ile rendeleyerek. Sonra yoğurt yaptım verdim..sade yoğurdu pek sevmedi. Daha önce tattirdigim bir meyve ile karıştırarak verdim. Şimdi çorbalara geçtik. Buharda havuç patates pişirdim. Pirinci de ayrı pişirdim..irmik de kayıp blenderdan geçirdim. 3 gün verdim bunu. Her verdiğimde yeni bir sebze ekleyeceğim ( kabak, ıspanak, semizotu, brokoli).
Lokumcuk Bana da ebe 3 gün kuralıyla yoğurt, yumurta, yoğurt çorbası dedi. Kafam karıştı çocuk doktoruna sordum yumurta ve çorbalar 7. Ayda verilir. Yoğur, sebze, meyve sırasıyla başlayın dedi. Şu an 5 aylığız. Daha başlamadık.
EsrAliYade Sevimli benim bebeğimin egzaması vardı doktor alerji test istemişti yaptırdık hiçbirşeye alerjisi çıkmadı üç gün kuralınu yine sabah yumurta peynir verip öğlen tek bir sebzeyi tadımla mı yapabilirim ??
EsrAliYade Evet belki dediğiniz gibi gelişimleri farklı her bebeğin ondan mı böyle söyledi acaba şaşırdım bende sizlere danışayım dedim 😊
Sevimli EsrAliYade evet yapabilirsiniz meyveleride deneyin öğleden snra verebilirsiniz . Mesala yoğurt dediyse yoğurtla muz verebilirsiniz yada elma armut . Sadece çilek şeftali kivi vermeyin bunlar alerjık meyveler. Avokado da çok faydalı verebilirsnz
Sevimli EsrAliYade kabakla havucu haşlayın blendrden geçirin sebzeleride ikili şekilde verin 3 gün kuralı ile . Daha sonra kabak piirnç havuç karışımı yapın yine kabak bulgur soğan , taze fasulye sarımsak kırmızı biber yapabilrsiniz . Hepsinden kzııma verdim . Mesala tarhana çok faydalı çorba yapıp verin . Her 3 günde bir farklı şey deneyebilirsiniz
Eminos EsrAliYade 3 gun kurali yapamadim cunku oglum bugun yedigini yarin yemiyordu o yuzden yogurt sebze meyve denk gelise verdim hic bi alerjisi yok elhamdulillah yalniz anne sutuyle karni doyarsa ek gida yemeyebilir ek gidayi once verdim ben sonra anne sutu verdim 17 aylik halen oyle yapiyorum cunku sutu aeviyor tok olsa bile iciyor anne sutunu
EsrAliYade Eminos hadi ya bizim doktorda tam tersini söyledi anne sütü daha fazla alsın diye sanırım doyarsa içmeme ihtimalinden dolayı olabilir
Aselinaannesi EsrAliYade canım 3 gün kuralını uygula bence böylelikle bebeğinin hangi sebze ve meyveye alerjisi var öğrenmiş olursun.
Eminos EsrAliYade valla hic oglumun anne sütü icmeme gibi bi durumu olmadi ek gidayi ilk aldigi zamanlarda karni tok bile olsa illa meme istiyordu ki bunu anlayabiliyoruz boyle degisik agliyordu su an 17 ay bitiyor artik once ana ogununu veriyorum dis donemi yemezse 1 saat sonra alternatif sunuyorum yemeyince veye uyuyunca veya emmek istedigimde de mutlaka veriyorum anne sütü
Aslihn EsrAliYade bende yeni bugün başladım 3 gün kuraliyla gidiyorum liste yaptım kendime yoğurtla başladım sonra sebzeler meyveler diye buzdolabına yapıştırdım yediklerini işaret koyuyorum hem aklımda karismiyo başta bende çok evham yaptım nasıl olucak diye yazma iyi oldu canım fikir olur :)
EsrAliYade Aslihn çok güzel😊 peki sadece gün içinde mesela yoğurt deneyeceksiniz ya sadece yoğurtmu veriyorsunuz birtek başka Birşey vermediniz mi kahvaltıda yumurta Sarısı gibi mesela
Seutfu EsrAliYade 3 gün kuralıyla yaptım bende. Mesela Bir şey alerji yaptı yumurta mı sebze mı düşün dur sonra. O yüzden o düzeni bozmadım 1 ay denedim hep. Günde 1 öğün
EsrAliYade Seydakrl aynen ben de bunu merak ediyorum inanır mısınız doktor üö öğün farklı şeyler yazınca değişik geldi bana acaba alerjisi yok testte çıkmadı diye mi yaptı bunu bilmiyorum😳