dygcm bir gece önceden tuzlu suda bekletebilirsiniz. 1 gece bekletmeye vaktiniz yoksa 8 saat sirkeli suda bekletebilirsiniz. Hiç vaktim yok diyorsanız fırını 250 dereceye açıp 15 dk mühürleme işlemi yapabilirsiniz ama suyunuzun rengi daha karamelimsi olur. Düdüklü tencerede olmaz. Ağır ateşte, uzun süre, kaynatmadan pişirmeniz gerekiyor ki ilikler iyice suya geçsin. İlikleri tencereye alıp üzerine 5 lt soğuk su koyun. Altını harlı açın. Kaynayınca mum ateşine alın. Yarım saatte bir üzerinde biriken köpüğü alın. Ben 12 saat bu şekilde kapağını kapatmadan pişiriyorum. 5-6 saatte yapan da var. Suyun yarısı gitmiş oluyor 12 saat sonunda. Eğer isterseniz ocaktan indirmeden 1 saat önce içerisine soğan, sarımsak, havuç koyabilirsiniz. Patates koymayın, nişastasını salar. Ocaktan aldıktan sonra içinden kemikleri ve koyduysanız sebzeleri alın. Asla süzgece direk ve birden dökmeyin. Süzgecin üzerine temiz bir tülbent örtün, sonra bir cezve yardımıyla tencerenin içinden parça parça alarak süzme işlemini yapın. Oda sıcaklığına gelince porsiyonlayıp buzluğa koyabilirsiniz.
*ben 2 kilo kemiğe 5lt su koyuyorum. İsterseniz daha az suyla ve daha uzun pişirmeyle jöle kıvamında yapabilirsiniz.
*yarım saatte bir köpüğünü almanız önemli. Suyun berrak olması lazım.
*eğer kendinizede yapacaksanız bir kısmını ayırıp içerisine soğan, sarımsak ve havuca ek olarak karabiber taneleri, kereviz sapı, kişniş tohumu koyabilirsiniz.
*kuzu ilikli kemik kullanacaksanız 6 aydan itibaren verebilirsiniz. Dana için doktorunuza danışın.