Eslemebrar yulaf ezmesi ben goz kararı yapıyorum olculer yuşaftan yulafa degisebilir tabii. 1 su bardagı sute yaklasık3 yemek kasıgı yulaf tamam gelir diye dusunuyorum.eger yulaflar diri kalırsa ustten biraz sut ekleyebilirsin. Kıvamı biraz bebek maması gibi olavak.sutu ocaga koyuyorum icine yulafı ve elma /armut/muz/erik/ahudu /seftali:
/kayisi ne varsa birini secip icine kesiyorum. Burda tercih meselesi meyveleri pisirebilirsinde yulaf ezmesi pistikten sonra da eklenebilir ama ben pisirmeden yanayım. Yine aynı sekilde icine hurma, kuru kayısı incir erik vb icine kesiyorsun cekirdek ici/crviz/fındık/badem vb. da hafif elinde korıpta koyabilirsin tozununda koyabilirsin. Yanlız tozunu koyacaksan sut miktarini biraz daha arttırmak gerekiyor.pismeye yakın baharatları ekliyorum. Toz tarcin zencefil karanfil kakule, hindistan cevizi vb bu asamada 1 cay kasıgo kadar tereyagı/hindistan cevizi yagı ekleyebilirsin.tabaga. koydugumda ise uzerine ya bal ya pekmez dokup servis ediyorum.bu yulaf isi tamamen yaraticiligina kalmis . Ben icine neler koyabilirsin fikir verdim sen sen kendi damak tadina gore combinasyonlari uretip miktarları ayarlayabilirsin. Bu arada en sagliklisi sut tabii. Ama sut yoksa ya da alerjin varsa badem, findik,hındıstan cevizi sutu ya Da dırek suyla da yapabilirsn kledigin her kalemin bit kalori oldugunu hatırlatır diet gunlerinde daha sakin yulaflar yapmanı oneririm. Neysr bu kadar anlattıktan sonta gidip yaipiyim bari 😂😂😂 bu arada bebisler de yulafı cok seviyor.ben armutu cam rendeden rendeliyip icinr tarcın 1 kasıkta yulaf unu koyuyorum bazen de pekmez. Ben bebekler icin yulaf unu aldım onu pisirmeye gerek yokmus