merhaba hanımlar. ben bu ek gıda işini ne yapacağım bilemiyorum.
5 ay randevumuzda doktorumuz ek gıdaya başlayın dedi. 5 ay 10 gün gibi yoğurt tadımı ile başladık. ilk gün birkaç kaşık yedi. biraz yüz ekşitti ama çok bi problem yoktu. ikinci gün yüz ekşitti yediremedim püskürttü tiksindi. üçüncü gün biraz yedi sonra öğürdü. dördüncü gün öğürdü ve ağladı hiç istemedi. ben de patatese başladım yoğurda ağladığı için ara verdim ama gün içinde bir kere denemeye devam ettim her seferinde ağlayarak tepki verdiği için ısrar etmedim. patateste de bir gün birkaç kaşık aldı ikinci gün ağladı. sonra bi gün bayağı bi yedi. sonraki gün yine ağladı. patates devamında şeftali verdim. ilk verdiğimde elime sarıldı yapıştı yemek için. ilk gün deli gibi yedi. ikinci gün istemedi üçüncü gün yedi falan derken kısacası hiçbirinde bir istikrar yakalayamadık. bugün hem patateste hem de şeftalide ağladı istemedi. bi gün bayıla bayıla yediği şeftalide başka gün neden ağlar ki. ben anlayamıyorum. neyden doğru düzgün yemediği için alerji kontrolü de olmuyor çünkü hiçbirini üç gün üst üste yemiyor. yeni bir şey tattırsam diyorum ama daha bu üç şeyi doğru düzgün yemiyor. ne yapmalıyım bilmiyorum tecrübeli annelerden fikir istiyorum. tattıklarının tadını unutmasın ara vermeyeyim diyorum ama bu sefer de ağlıyor tükürüyor. bi anı bi anını tutmuyor tam yedi alıştı ertesi gün tiksiniyor. lütfen önerilerinizi bekliyorum.