GmzSnn bende 4. Aya yaklaşmış SÜTÜ YETMEDİĞİ için ağlaya ağlaya mama vermiş bir anne olarak şunu söylemeliyim ki memeyi bebek ne kadar çok emerse süt o kadar çok gelir. Yani bir öğün bekleyip diğer memeyi vermek sütü artırmayı engeller.. tabiki bu durum sütü yeten sıkıntı yaşamayanlar için ideal olabilir. Ancak benim kızım 3.070gr doğdu ve ilk 20gün kilo almadı.. üstelikte sürekli memedeydi yani tüm sütü eğer varsa yağlı sütü de içiyordu ama yinede kilo alamadı.. tüm direnmeme rağmen mamaya başlamak zorunda kaldım. Öncelikle günde 3kez di sonra günde 4keze çıktı 120ml 100ml arası içiyordu kızım. Bana da doktorum bir öğün sen emzir bir öğün mama ver ki sütün yetsin dedi.. dediğini yapıyordum ama ters giden birşey vardı sütüm artacağı yerde azalıyordu. Sonra tesadüfen başka bir doktora gittim ve o bana çok yanlış yaptığımı sütü bebek ne kadar emerse ne kadar sağılırsa o kadar geldiğini vücüdun isteğe göre ihtiyaca göre süt ürettiğini söyledi.. dediğini yaptım. Her öğünde önce kendim emzirdim sonra 60ml bazen 90ml mama yaptım verdim zamanla bu mama miktarı 30ml lee kadar düştü hatta bazenleri almamaya başladı. Bu sırada birde biberon değiştirdim. Kullandığım biberonun ağzı çok akıtıyordu kızım beni emmek istemiyordu. Biberon değişince beni emmeye devam etti. Ve tüm bunları yaşadıktan sonra kızım şuan kendi kendine biberonu ve mamayı bıraktı😇😇😇 2haftadır hiç mama almadı. Kilo alımı da gayet iyi.. Tabiki bebekler mama alabilir ihtiyacı varsa da alsın tabiki.. ama doktorların yada bizlerin yanlışları yüzünden daha çok anne sütü alacakken neden mama alsınlar..
instagramda emzirme danışmanı doç dr güliz onat var..Bu ikinci doktorun söylediklerini o da söylüyor.. eğer benim yaşadıklarımı yaşayanlar varsa üzülmesinler diye anlatmak istedim.. sadece inanın gerisi Allah a kalmış😇