Gokcedurusmomm her bebekte değişiyor şişme patlama ama genellikle 1.5 ay şişme zamanı olarak bilinir. Benim kızımdada aşıdan tam bir buçuk ay sonra orada böyle içinde kist var givi bir sertlik oldu. Sonra o sertlik şişmeye başladı. Gözle görülür şekilde şiştiğinde kıpkırmızı oldu. Bu süreç bir haftayı buldu. Daha sonra o şişliğin ucu beyazladı. Ertesi gün beyazlık biraz daha büyüdü derken birinci haftanın sonunda kırmızı şişlik yerini beyaz iltihaba bıraktı. Kesinlikle patlatmamanız gerekiyor. Ben iyice şişip artık patlayacağını hissettiğim gün kızıma duş aldırdım ve kollu bir kıyafet giydirdim. Duşta yumuşayan deri , kıyafete sürtününce patlamış gece.tam 8 gun sonra,4ay 3 günlükken patladı. Sabah üst değiştirirken gördüm. Yaranın enfeksiyon olmaması için ilk üç gün banyo yaptırmadım. Daha sonra sürekli kabuk oldu düştü, kabuk oldu düştü derken. O aşının hemen hemen 10 kezden fazla kabuğu olmuştur. Her kabuk olup düştüğünde yara yeri dahada ufalıyordu. En son 6.5-7 aylıkken incecik bir kabuğu vardı oda düşünce tamamen izi kaldı. Eğer iltihap ve patlama olayını yaşarsanız devamında birde 2.5-3 ay süren kabuk süreci var