Bereninannesi en başta makarna yeme canım makarna hamurdur senin nasıl hamurişi yediğinde midene çöker mesela bebeğe de öyle çöküyor bu gazdan daha ağır birşey çıldırtır çocuğu onun dışında acı ekşi asitli yeme sert şeyler yeme sert dediğim havuç turp vs. Sen onu ayarlarsın yiyeceksin haşlanmış ye sert şeyleri suyu asla soğuk içme,ayaklarını ve bebişin ayaklarını sıcak tut hatta sen kendini, memeni özellikle sıcak tut senin aldığın her soğuğu bebek aynen hisseder ona geçer yani,sen birşeyi soğuk yediğinde bebek onu o soğuklukta alır soğuk mutlaka gaz yapar sıkıbtı yapar ben iki gün pirinç yedim akşam yemeğinde mesela çocuğu nasıl sıkmış anlatamam uyku uyumadı çocuk pirince dikkat et az ye yani yiyince de yanında mutlaka başka birşey de olsun bulgur zaten pişmemiş şekilde asla yeme, baklagilleri saymıyorum 😊 acı yediğinde de afedersin sen nasıl çıkarırken yanıyorsa ondada aynı şekilde olur ve onun acısına dayanamaz, acı olduğu için bide bağırsaklarında da sancı yapar yani sadece gaz değil problem olan maalesef bu ağrıları da yaşıyodyr bebeğin.