Mirage91 Merhaba kızlar 8 saat oldu yoğurdum tutmadı. İlk kez yapıyorum acemiyim nasıl kurtara bilirim? Bebeğime bugün başlicaz yedirmeye yeniden mi yapmam lazım.
Polio Mirage91 annemle yaptik suluydu. Tabağa koyunca iyice sulandı. Ayran içti resmen bebeğim. Tekrar denedik yine sulu oldu. Makine aldık Bugün bakacağım nasıl olmuş diye. Umarım tutmuştur.
Yasemin000 Mirage91 Yoğurdun içine bir kenarından ekmeğin içini koy avuç içi kadar biraz daha büyük. Sonra altına su kaynat kettldan sıcak suya oturt tencereni üstünü kapat 2 saat sonra kontrol et tutacak Allah ın izni ile :)
Mom10 Mirage91 Fırını 75 dereceye ayarlayın ve 1 saat kalsın içinde sonra dolaba kaldırın bir gün dinlenmesi lazım ben bu şekilde kurtarmıştım.
Mirage91 Polio hahah ayran valla çok zor yaaa yoğurdu yapmak 🤣🤣 Ben de makina almayı düşünüyorum çok matematik işi tuttu tutmadı sulu bitmiyor
Mirage91 Yasemin000 aa çok sağ ol canım. Peki ben 1 litreden yaptım o yoğurt bitene kadar bebeğe verebilir miyim? Bugün 1 kaşıkla başlicaz yarın 2 artıra artıra mama yediğimiz için erken başlattı doktorumuz ne kadarda tüketmek lazım 1 kilo yoğurdu
Mirage91 Rbysf çok teşekkür ederim canım yardımın için ❤️ 1 kilo yoğurdu ne kadarda bebeğe tüketmek gerekir
Mirage91 Mom10 Bunuda denicem çok teşekkür ederim. Bir kilo yoğurdu ne kadarda tüketmek lazım bugün 1 kaşıkla başlicaz yarın 2 arttıra arttıra
Bsecill Mirage91 su kaynatın leğene falan yani mayaladığınız kabı içine alabilecek büyüklükte bir kapa suyu koyun yoğurdu içine oturtun Üstünş örtün bekletin su soğuyunca buzdolabına kaldırın ertesş günü yiyebilirsiniz
Mirage91 Bsecill çok teşekkür ederim canım sizede soriyim 🤣🤣 1 kilo yoğurdu dolapta bitene kadar tutabiliyor muyuz yoksa 3-4 günde bir hep yapmak mı gerekiyor
Polio Mirage91 Bugün tattık yaptığım yoğurtları. Oldukça güzeldi ve katıydı. En iyisi makine valla. Siddetle tavsiye ederim.
Yasemin000 Mirage91 ekşiyene kadar tüketiyorduk biz canım ben bebeğime bir kavanozu küçükken 1 hafta kadar veriyordum
Rbysf Mirage91 ev yapimi oldugu icin ona koly bisey olmaz kapakli kucuk kavanzlara koy nekadar oyle durabilir eşkimeyi bekleme tabi
Mom10 Mirage91 Şöyle söylim ben yoğurt makinası kullanıyorum 7 tane 100 ml lik kavanozları var 4 günde falan bitirmiş oluyor kızım bende her 4 günde bir yenisini mayalıyorum.Ortalama 3 4 gün kullanabilirsiniz fakat ekşimemesine dikkat edin.
ant331 Mirage91 bende merak ediyorum.takip edeyim bende bugün yapıp yarın başlayacağım inşallah reaksiyon vermez süt alerjisi şüphesi var
Bsecill Mirage91 valla ben kavanozlara mayalıyorum 1 kiloluk çocuğada veriyorum kendimde yiyorum ekşimiyor bozulmuyor 10-15 güm yediğim oldu (çocuğa vermedim o kadar uzun süreliyi ama)
EyseminOglu Mirage91 ben cevap vereyim size ☺️Mayaladığınız yoğurdu en fazla 2 gün verebilirsiniz.ben küçük 2 kavanoz mayalıyorum birini bi gün diğerini ertesi gün veriyorum daha iyi oluyo öyle
Mirage91 EyseminOglu ay çok teşekkür ederim canım ben marketten maya aldım onla mayaladım doğru yapmışım dimi. O zaman her gün yoğurt yapıcaz demek ki 🤣
Yec150819 Mirage91 8 saat tuttuğun için olmadı muhtemelen bu sıcaklara 3-4 saat yeter tam taş gibi olmasını bekleme açıp üzerine havlu peçete koy biraz da öyle beklet sonra peçeteyi değiştirip dolaba kaldır bi günde öyle beklet o kendine gelir ve ekşi olmaz
Mirage91 Yec150819 ne güzel annelerimizin güzel tecrübeleri var çok teşekkür ederim canım yardımın için ❤️
MisSaLyaa Canm sut biraz parmagini yakarak mayala yogurdunu ve uzerine kapak degil de delikli suzgec gibi birsey kapat ve bir bezle sar cok guzel tutuyor
EyseminOglu Mirage91 en geç 2 günde bir yapmanız gerekiyor maalesef😄marketten maya almadım hiç ben mayaladığım yoğurttan biraz ayırıp maya olarak onu kullanıyorum ekstra maya almanıza gerek yok