Hmzamom şartları 1.60 boy ve 70 puanı geçmek. Tabi bayanlar az alındığı için ve lise mezunları da başvurduğu için yüksek puanla kapatıyor. Ben 80 küsürle sonlarda sıra bulabilmiştim.
Zor mu evet zor meslek. İçeri girerken aranırsınız. Kapı üzerinize kilitlenir. Dışarı ile iletişimimiz kesilir. Buna bir müddet sonra alışılıyor. Hatta evde bile telefonu unuttuğunuz olabilir. İçerde iletişim olmayınca vakit buldukça kitap okuyabilirsiniz. Bulmaca çözebilirsiniz, ders çalışabilirsiniz VS. Vardiyaları vardır 12/24_12/48.
Çalıştığınız kesim suçlu dışlanmış kesimdir. Bazen zordur bazen kolaydır. Ar damarı çatlamış mahkuma denk gelirseniz işiniz zordur. Ama ben öylesine denk gelmedim çok şükür. Zaten benim çalıştığım yerde iki bayan koğuşu var idare etmesi zor değil. Kibar ve nazik bir yapım vardır bu mahkumlara da böyle. O yüzden ben İstanbul Metris gibi Silivri gibi terör suçlularının olduğu yerde yapamazdım. Bayan için en güzeli erkek cezaevinde çalışmaktır. Risk yok denecek kadar azdır. İşiniz sadece mahkum yakını aramak olur.
Umarım aklınızdaki soruları yanıtlayabilmişimdir