tqb_dyq00 istikrar ile canım.ben oğlumun dış uyaranlara tepki verdiğini anladığım an uykuyu da düzene sokmam gerektiğini anladım.çünkü anlıyordu,göz teması kuruyordu,hareketli cisimlere pür dikkat kesiliyordu(2,5 aylıkken)zira sabaha doğru 3 ile 5 arasında yatıyordu.ve gece uykusuz kalmak insanı perişan ediyor.gündüz uyumasın ama gece uyusun hesabı yani.neyse bir gece aldım oğlumu yatak odasına(salonda yatıyorduk çünkü sabaha kadar uyumuyordu bende uyanık kalabileyim diye tv,telefon oyalanıyordum)ona uyku rutini yaptım.şöyle:loş ışık,pijama takımı giydirme(üst alt değiştirirdim illa pijama takımına gerek yok maksat beyni yatma zamanı olduğunu anlasın yoksa o bebeğin üstü kirlenip pislenmez üstündekilerle yatabilirdi yani)altı kuru bile olsa bez değiştirme,kısık sesle konuşma .ilk 10 gün hangi saatte uyuyorsa o saatte uyudu(gece 3 ila 5 arası)ama çıkmadım yatak odasından.huysuzlandı aldım kucağıma oda da gittim geldim.sonra bi daha beşiğe ya da ayakta sallamaya devam.sonunda başardım.10 günden sonra 11.gece saat 12 de uyudu.sonra o oldu sana 11.sonra oldu 10.ve hiç üşenmedim sabah 6 da uyandığında emzirip beşiğe koyup sallamadım.uyandıysa uyandı dedim (maksat sabah erken uyansın ki akşam 9,30 ila 10 arası muhakkak gece uykusuna geçsin)onu da başardım çok şükür.sabah uyanma saatini de geçe çektim (yani 6 da değilde 7,30 ve 9 arasına ayrıca rutin oturunca bunda pek zorlanmadım)gün içinde misal 8 de kalkıyorsa 5 kez yatıyor gece uykusuna kadar.ama asla her bir uykusu 30 dk yı geçmez.(gün içinde toplam 1,5 saat ediyor sanırım)onu da şayet sallarsam yine uyur ama uyanır uyanmaz(30 dk sonunda mırıldanmaya ,mızmızlanmaya başlıyor )sesleniyorum olduğum yerden "benim paşam uyanmış mı,nerdeymiş annesi"dediğimde sesi kesiliyor bakıyorum ki gözler fıldır fıldır onu alacağımı bildiğinden bekliyor beşikte(bunu da biliyorum ki gündüz uzun uyursa gece uyumayacak.saat şaşacak.neyse çok uzattım.şuan 5 ay 24 günlük oldu o gün bugündür çok düzgün uykusu .bazen gece uyanıyor emzirip yerine koyuyorum.uyanmadığı zaman ellemiyorum(ama 3.5 ay bittikten sonra yaptım bunu.onun dışında alarm kurardım)bir de son olarak uyku saatine dikkat ediyorum.gittiğim yeri bile ona göre ayarlıyorum.saat en geç 9 da evde olmaya çok dikkat ediyorum.hakkını helal et .çok uzun oldu.