Vesiley Merhaba kızlar bebeğim şuan 5 ay 4 günlük hem meme hem mama şeklinde besleniyoruz. Doktorumuz 4 buçuk aylıkken bir liste verip tadımlara başlayabileceğimi söyledi. Ama bn 6 aylık olmadan başlamak istemiyorum doğru mu yapıyorum bilmiyorum sizlerden fikir almak istedim tecrübe ve fikirlerinizi yazarsanız sevinirim 😇😇
264100 Vesiley 4 bucuk ay ek gıda için cok cok erken iyi yapmışşınız başlamakla 6. Ayı bekleyin 180 günlük olsun bebeginiz
dertlikerkenez Vesiley merhaba biz 4 aylıkken tadıma başladık. Doktorumuzun yönlendirmesi bu şekildeydi. Bebeğim sadece anne sütü alıyor ve şükür kilosu ortalamada. Benim 6 aydan önce vermeyeceğim gibi bir düşüncem olmadığı için uyguladım ve rahatsızda olmadım doktor yönlendirmesi tabi ki önemli ama asıl önemli olan içinizin nasıl rahat edeceği. Ek gıda vermek istemiyorsanız eğer 6 aydan önce başlamak çokta gerekli mi, sanmıyorum.
55eren55 Vesiley canım bence biraz daha bekle bebeklerin sindirim sistemi 6 ayda anca geliyormuş bebeğine yazık etme ben 6 aylıkken vermeye başladım başkalarının dediği gibi de ret olmadı herkes konuşur durur sen bebeğin için karar verecek en önemli kişisin
fatmaydin Vesiley ben mama veriyorum sadece sağlık ocağındaki hemşire emzirmediğim için başlamam gerektiğini söyledi emziren anneler için 6 aydan önce önermiyoruz demişti ama doktorun belki bi bildiği vardır bilemedim.
Minikbimelek Benim bebeğim 5ay 27 günlük bugün 6.günümüzdü doktor şu gün başla demedi ama benim bebeğim çok istekli daha fazla durduramadım ve tadımlara başladım
elifsipahi ben de ilk 6ay sadece anne sutu ile ilerledim. ek gidaya gecmek icin son 1haftamiz. gec baslarsan bebegin reddeder, hic degilse yemegin suyundan parmaginla ver azcik, vb. laflara kulaklarimi tikadim. sadece anne sutu pekala yetiyor.
fatmaydin Vesiley mamaya mı ek gıdaya mı? Mamaya erken başladık biz 2 aylık olmamıştı ek gıdaya yeni yeni başlıyoruz 5,5 aylığız.
cicekliagac Kızım 5 ay 20 günlük sadece anne sütü ile besleniyor. Bu aralar o kadar çok istekli ki doktora danıştım ve tadimlara başladım az da su veriyorum.