Ek gıdaya başlarken her annenin kafasi karışır önce sakin olun, ben pirinc unu yerine muhallebilerinde tam yulaf unu ve irmik kullanıyorum. Icine seftali, elma, muz, armut gibi meyveler ekliyorum. Ilk 1 sene inek sütü yok evet, muhallebileri suyla hazırlayın. Ben bazen tat ve kivam vermesi icin cok az hindistan cevizi sütü ekliyorum. Tüm gıdaları once azar azar verip alerji durumuna bakmalisiniz. Her bebege ayni seyler alerjen etki yaratmaz
Oglum 7 bucuk aylık, 6 aylıktan beri avokado ve muz puresine bayılıyor sabah kahvaltisinda veriyorum. Kabak+ havuc+patates puresi yapiyorum fakat cok sevmiyor, peynir ve yogurt kizartilar yaptığı icin ek gida listemizde henuz yok, o yuzden sebzeleri yedirmekte zorlaniyorum sizde alerjik durum yoksa sebze puresini yoğurtla yedirebilirsiniz. Tadindan hoşlanmazsa patatesi tatli patatesle degistirebilirsiniz tadini daha cok seviyorlar ve bagirsak duzenleyici etkiye sahip. 6 aylik bebegin yiyebilecegi seyler sınırlı. Once onlari ogrenip daha sonra bunlari birlestirebilirsiniz bir sure sonra alışıp kendi yorumlarinizi da katacak hale gelirsiniz