ppzeynep Poncik38 Merhabalar, karaciğer enzimleriyle alakalı yanlış bilmiyorsam. Alt, ast değerleriniz nasıl?
ppzeynep Poncik38 Oğlum 7 aylık. Bu konuyla ilgili takipteyiz. Uzamış sarılığımız vardı. 40 günlükken Ast 135, alt 67, ggt 170′ti. Sarılığımız 4 ay sürdü. Şimdi Ggt 32, alt 42, ast 61. Arada düştü, yükseldi, hala takipteyiz. Sebebi bulunamadı.
Tazeannnee ppzeynep ayy merhaba, aynı şeyleri benim 3 aylık kızımda yaşıyor her gün hastanelerdeyiz usg ve emar istendi mi sizden acaba ? Bizden istendi ona göre sonuçlarına göre yorum yapacaklarını söylediler 3 ayı bitiyor hala sarılık ve direkt bilirubin düşmüyor ya da düşüyor tekrar yükseliyor
ppzeynep Poncik38 Bizim de ultrasonumuz temiz çok şükür. İnşallah sizin için de bizim içğn de bir an evvel bu takip işleri de biter.
ppzeynep Poncik38 İlaçlar etkiliyormuş evet. Demir eksikliği var oğlumda. Demir ilacı kullanmamız gerekiyor. Ne yapacağım bilmiyorum.
Poncik38 ppzeynep bizde demir ve d vitamini kullanıyoruz onun dısında gavisconu fln bıraktm ben parol içsem bile etkilermiş
ppzeynep Tazeannnee Biz usg çektirdik. Emar hiç istenmedi. 8 aylık usg’sinde karaciğerinde hemanjiom olduğunu ama onun karaciğer değerlerini etkilemeyeceğini söyledi doktor. 1,5 aylıkken çekilen usg’de hemanjiom yoktu. Son gittiğimiz doktor bebeklerde bu tür değer sapmalarının normal olduğunu, çocuğumuzu hastane hastane dolaştırıp perişan etmememizi 1 yaşına kadar bekleyip bu süreçte bir daha kan vermememizi söyledi. Dediğini yaptık. Bir yaşındaki kontrollerinde tüm değerleri normaldi. Karaciğerindeki hemanjiom da aynı duruyordu. Oğlumuz şu an 3,5 yaşında. Bir yaşındaki kontrolden hariç bu sebeple bir daha doktora hiç gitmedik. Kan alınırken yaşadığı travmalar da bu süreçten bize kalan tek şey. Size tavsiyem iyi bir bebek gastroentoroloji doktoruna gidin. O yorumlasın. Çocuk doktorları anlamıyor.
Tazeannnee ppzeynep önerebileceğiniz çocuk gastro doktoru var mı peki ? Çok teşekkür ediyorum bizim usg de safra kesenin tam gelişmediği ve çevresinde bir kistikten bahsediliyor, bebeğim prematüre doğmuştu ama ilk usglerinde asla bir sıkıntı yoktu
ppzeynep Tazeannnee Sizde de bizde de öyle olmuş. Belli ki masum bile olsa o kistik yapılar bir şeylerin dengesini bozuyor. Sadece gittiğimiz doktoru önerebilirim. O da Adana’da. Başkent Hastanesi Prof. Mehmet Oğuz Canan. Başka şehirlerde bildiğim bir doktor yok.