Sevda6767 Kızlar ya bebeğimin kafası 4 buçuk aylıkken 41 cm idi. 3 gün sonra 5 aylık olacak hâlâ 41 cm. Çok küçük görünüyor. Çok yavaş büyüyor. İyice dert ettim kendime. Sizlerinki kaçtı?
AselZeynepli Sevda6767 dert etme canim doktorun soylemistir sordugunda . Benim kizim da 5 ay 10 gunluk . 4 aylikken 39du bas cevresi . Bingildagi da hala acik . D vitamini de kullaniyoruz. Ayrica doktorumuz normal oldugunu aile yapisindan da kaynaklandigini iletti . D vitamini kullanımının bingildagi etkilemedigini de soyledi
Ennur Sevda6767 4 aylıkken 42 di ama bizim kafa biraz büyük olduğuna göre sizinki normal bence bide büyüme yavaşladı ya artık kafa ölçüsüde bu şekilde yavaşlıyo olabilir doktorunuza yada ölçüm yapan sağlık ocağana ölçüm yaparken sorun ben soruyorum geçen sordum büyük diye sanki bi tabloya bakıp normal diyo hatta 💖
Meyra Sevda6767 benm bebeğimde 4 aylik bas çevresi 38 cm.di doktorum takip edelim.biraz ama bıngıldak acik su anda dedi doğumdaki bas çevresi 33 cm.di bakalm bu ay 5.ci ay kontrolumz var bakalm ne kadar büyüme olmus
Pamukkizim Sevda6767 canim bizimki de daha dun kontrol ettik 4 aylik 40 cm ayina gore normal dedi deviti biraktirdi ve takip etmemiz gerekiyor dedi bingildigi cok az kalmis diye
Crnggiso Doğduğunda kaç cm di? Yaklaşık 12 gün önce ölçmüşsünüz bu aylarda ilk aylar kadar hızlı büyümez zaten.. bıngıldağı kapandımı Birde d vit kullanıyormusunuz
Sevda6767 Crnggiso işte sorun da doğum ölçüsüne göre çok az büyümesi. 37 cm idi. Bingildak kapanmadı ve evt d vitamini kullanıyoruz. Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim bu arada
Sinemkrsyk Sevda6767 hemen doktora danışın derim ben,d vitaminini yanlış kullanıyo olabilirsiniz.. bikaç damla fazla verilmesi bile kafa çevresinin sabit kalmasına hatta bıngıldağının kapanıp kafatasının gelişmemesine sebebiyet verebiliyomuş 😕
Sevda6767 Sinemkrsyk aaa gerçekten mi çok şaşırdım de vitamini bu kadar etkili mi ya:( wellcare kullanıyoruz ilk ara bilmeden bir fis yerine iki fis veriyordum. Ama düzensiz kullandık hep. Tümden bıraksam mi acaba. Adam akıllı doktora da denk gelemedim ya
esma Sinemkrsyk verdiğiniz bu bilgiyi kınıyorum. Doğruluk payı zerre kadar yoktur. Mışla muşla tedirgin etmeyin kimseyi, dediğiniz şey ciddi bi durum ve d vitamini bi kaç damla eksik veya fazla vermek buna sebebiyet vermez.
Sevda6767 AselZeynepli işte kimi alakası var diyo kimi de dedim vitamini ile alakası yok diyo. Ne yapacagimizi şaşırıyoruz :(
Sinemkrsyk Sevda6767 benim bi arkadaşımın başına gelmişti bu durum,doktoru d vitaminini bıraktırmıştı,gittiğinizda sorun isterseniz kafanıza göre bırakmayın
Sevda6767 Ennur ya bazı testler için bir doktora gitmiştik o demişti normalden küçük takip altında olmanız lazım dedi. Korktum baya. Başka bir doktor evt normalden çok az biraz küçük ama önemli bir şey degil dedi. Bingildak açık sonuçta dedi. Ama gözüme de çok küçük görünüyor ya baya taktım kafaya. Hani böyle olsa kilo olsa neyse de kafa beyin gelişimi demek. İnşallah önemli bir şey değildir
Ennur Sevda6767 İNnşallah canım sıkma canını bence önemli birşey yoktur. Benimkide büyük geliyordu sordum büyük ama sınırı geçmediği için normal demişti öyle rahatlamıştım bence sizin bebeğinizinde normaldir 🤲🏼
Sevda6767 Meyra ama sizinki düzenli büyümüş gibi. Bizimki küçük olması haricinde büyüme hızı da az. Bakalım sizin ne kadar olmuştur. Buraya yazar mısınız sonra
Elmayanaginannesi Meyra benim oğlum da 34 cm ile doğdu şimdi 4 ay 17 günlük 39 cm bizim de küçük kafamız bıngıldak da kapandı bize ilk bir doktor milrosefali dedi İstanbul’da beyin cerrahisine gittik orda öyle bir şey yok dendi d vitamini ver onun baingilfak kapanmasıyla alakası yok dedi Prof. sizinkinin cinsiyeti nedir
Meyra Sevda6767 tabikide yazarım mutlaka doktorumuz takiip dedi ben netten okudum resmen o günüm kabusa döndü
esma Hiçbir problem yok arkadaşım. Bebeğin kafası bu dönemde hızlı büyümez. Çünkü kafa yapısı toparlanmaya başlar. Başlarda arka kısmı sivridir geriye doğru. Daha sonra bu içe çekilmeye başlar çap büyümesi yavaşlar. Ve şurası da var ölçerken kullandıkları mezurayı her seferinde aynı yerden ölçmeleri gerekiyo ve bunu yapmaları biraz zor. Bebek hareketli oluyo vs. Onun dışunda bi tık aşağı kaydırsa enseye doğru, küçük çıkacaktır. Benim bebeğim 4 aylık. Dün gittik kontrole. 3. Ay 41 cm di. dün dedi ki 40 cm. Bi yandan dedikodu yapıyodu kendisi çünkü yanlış ölçtü. Dedim küçüldü mü çocuğun kafası ne alaka. Tekrar ölçtü aa 41.8 miş tamam dedi. Sen düşün artık. Çok takma yani. Hatta hiç takma. Bi kaç ay hep aynı kalırsa o zaman düşünürsün.
Sevda6767 esma canım farklı yerlerde de ölçüldü zaten. Gittiğimiz bir doktor küçük deyince taktım aslında yoksa sağlık ocağında ölçerlerdi sormazdim bile. Çok önemliymiş gibi direkt kiloyu sorardım. İki aydır direkt kafayı soruyorum. Umarım dediğin gibi bi problem yoktur
Sinemkrsyk esma ya problem varsa?! Neye dayanarak yok diyebiliyosun? Nasıl bu mesuliyetin altına girebiliyosun! Pes valla
Yasirin_annesi Sevda6767 oğlum 4 ay 11 günlük şuan 10 gün önce kontrolünde 43 santim di kafa ölçüsü 😊 sıkıntı yapmayın bünye meselesi olabilir ☺️
Sinemkrsyk esma kendi kafamdan uydurup yazmadım bu bilgiyi,doktorun verdiği bilgiyi yazdım ve dikkatinizi çekerim doktora götürün bi nedeni bu olabilir dedim! Budur demedim,kınandık gece gece tövbe yarabbim😂