Merhabalar Hanımlar
Ben 44 günlük taze anneyim. İlk çocuğumuz olması sebebiyle oldukça acemiyiz. O yüzden kafam oldukça karışık.
Kızım ilk doğduğunda sarılık oldu ve ben gece 1,5 saat te bir maksimum 2 saate bir besliyordum. Dil bağı olması, sütümün ilk zamanlarda az gelmesi ve biraz da emzirmeye alışma çabaları ile anne sütü + mama ile besliyordum. Sonrasında sarılığı atlattık çok şükür. Sarılığı geçince sağlık ocağında ki hemsiremiz beslenme süresini biraz daha uzatabilirsin dedi ama ben yine de gece 2 saate bir beslemeye dikkat ediyordum. Fakat bazen bebeğimi gece kaldırmakta güçlük çekiyorum. 12 de emziriyor ve sonra 2 de tekrar kaldırmam gerekirken uyandıramıyorum bir sonra ki beslenmesi saat 4 de uyandırıyorum o zaman emziriyorum. Ama kendimi anne olarak aç kalacak diye kötü hissediyorum. Bunu çocuk doktorumuza söylediğimde bana bebekler gece 5-6 saate kadar aç kalabilir, bebekler için gece uykusu da önemli. Kalkmıyorsa zorla uyandırmaya çalışma acıkırsa besle tabi dedi. Aynı şekilde kalça cikikligi için gittiğim devletteki çocuk doktorumuzda aynı şeyi söyledi.
2 doktorunda böyle söylemesiyle ben uyandırmadan bebegim 5 saat sonra kalkıyor.
Ama doğru mu yapıyorum bilmiyorum çünkü çevrem daha çok küçük gece 2 3 saatte bir kaldırmam gerekiyor diyor.
Siz nasıl yapıyorsunuz ?
Biraz uzun olmuş kusura bakmayın 🙆