Annemmmm Ayfer1454 kızım 6 ay 7 günlük 7 kilo 2900 dogdu 2 aydır kilo sabit normal mi bilmiyorum tavuk suyuna havuçlu şehriye çorbası anne sütü ile irmikli muhallebi et suyuna patates püresi yoğurt veriyom bebek bisküvi si yaptım yoğurtlu yapıp bazen de pekmez le veriyom taze fasulye yemeği veriyom püre li şekilde balkabakli organık buğday veriyom
2412020 Ayfer1454 6 ay 16 günlük olduk bugün. bayramdan önce 7450 gr 66c m di. Kız. blw başladık biz, salatalık-havuç-şeftali şimdilik , eline veriyorum suyunu emiyor,azıcık ısırmaya başladı Yutabildiğini yutuyor.
aysevecagla Ayfer1454 Kızım 6ay 4 günlük. Aylık kontrolünü henüz yaptırmadım. Geçen ay 7.900 gram 65 cmdi. Boyunu kendim ölçtüm 68,5 cm olmuş. Hafiften tadımlara başladık. Havuçla başladım patatese geçtim. Pek hoşlanmadı 😄 Daha çok bizim yemeklerimize sulanıyor ama vermiyorum sabrediyorum. Bağırsak tepkili alerjisi var o yüzden temkinliyim biraz.
Cansubasak Ayfer1454 6 ay8 günlük tadımları bitirdik biraz erken başladık ek gıdaya geçen ay sütüm kesildi çünkü şuan öğün yapıyorum kahvaltıda yumurta lor avakado muz filan karışırıp veriyorum öğlen yoğurt akşam üstü irmikli ya da yulaflı meyveli muhallebi yapıyorum akşamda sebze çorbası bazen tüm sebzeleri karıştırıyorum bazen pirinç ve sebze bazen yoğurt çorbası en sevdiği çorba soğan sarımsak bezelye tatlı patatesli mesela deneyerek buldum bazen çorbalarda peynir altı suyu kullanıyorum bazen ilik suyu ne denk gelirse cuma günü kontrole gittik 72cm 9 kilo geldi doktor güzel dedi
Ayfer1454 Annemmmm maşallah biz daha düzgün corbalara purelere başlayamadı biraz korkuyorum kabak patates havuç yoğurt meyve verdim bana yaptilarinizin tarifini yazabilirmisiniz Kızım kilo alamıyor kilo aldıran ne verebilirim
Annemmmm Ayfer1454 valla canım ben bunları yediridgim halde kilo almıyor ben ce kiloya pek takılma ben sağlıklı doğal besle meye çalışıyorum o kadar tuz şeker katmiyrm ne muhallebi ne tuz bir cimdik bilmem ne koy diyorlar asla cok katiyim o konuda herşeyi ona göre yapiyo Rum
aysevecagla Ayfer1454 pirinç unuyla yapılan mamaların kilo aldırdığını duymuştum ama bence mühim olan kilosu değil ne kadar sağlıklı olduğu. Herhangi bir sorunu yoksa yiyecekleri yavaş yavaş tattırmak en güzeli 🌺
Ayfer1454 Anyaangie ek g8da hakkında çok arastiyorum biz meme +mama olarak devam ediyoruz ek gıda verince mama icmiyor
Anyaangie Ayfer1454 biz de aynı sekıldeyız.Sımdıye kadar cok az patates yogurt havuc kabak ,bunların tadımını yaptı,çoğunluk hatta mamada .Tadımları bıtsın guzel tarıflere gecınce yerler ınsallah ,mamayı da cok az verırız boylelıkle dıye düşünüyorum
Ayfer1454 Annemmmm sağlıklı olsunlar da kafaya takmama çalışıyorum ama olmuyor doğum kilosu 3800 şimdiki kilosu 6 civarı boyu 63
Ayfer1454 2412020 bende salatalık verdim büyük parçalar koparmaya başlayınca vermeyi bıraktım dünde dişimize çıktı daha sert birşeyler veriyorum eline
Ayfer1454 aysevecagla doktorumuz pirinç ununu vermeyin dedi çevremdeki 8nsanlar ne vermemi söyleşilerde bende daha çok sağlıklı yiyecekleri tuketiyoruz istiyorum
aysevecagla Ayfer1454 doğru haklısınız, o zaman yavaş yavaş çorbalara geçebilirsiniz bebeğinizin iştah durumuna göre. Aslında biraz da onlar yönlendiriyor bizi. Kuzu kıymayla ya da kemik suyuyla yapılmış çorbaların suyundan verebilirsiniz oldukça sağlıklı ve alerji riski düşük 🙏🏼
Emin_e Ayfer1454 gelisimi normal 6 ay 4 gunluk, 8 kilo 70 cm.. ben tadimlara 5.5 aylikken baslamistim ama puturlu pek yemedi ben de 5 gün ara verdim tekrar basladim bu arada 6 ay dolduktan sonra da 2 ogun veriyorum ama toplamda yarim cay vardagi ancak oluyor. Bie seferini mutlaka kendi yaptigim yogurt veriyorum diger öğünü kemik suyuna corba(en sevdigi) sebze puresi veya suyla muhallebi yapiyorum meyve katiyorum cok az tabi ki seker tuz baharat kullanmadan.. köyden eve donunce bebe biskuvisi yapmayi düşünüyorum onu da yogurtla verebilirim
Ayfer1454 Cansubasak maşallah siz baya ilerlemissin ek gida konusunda ben biraz temkinli yaklaşıyorum geç olmadan vermeye çalıyorum ilk verdikleri mi hep kusuyor yarim saat sonra burda veriyorum o zan yiyor
Cansubasak Ayfer1454 eğer bebeğiniz isteksiz isr zorlamayın biraz ara verin 3 gün sonra tekrar deneyin yemek istemiyor ise asla zorlamıyorum sürekli kusmayı alıikanlık haline getirmesin dikkatli olun
Emin_e Ayfer1454 kemik suyuna da tuz koymadim kendim yaptim tadi normal severek yiyor onlarla yaptigimda