Bbv Merhaba doktorum mamayla pirinç ununu karştırıp muhallebi yapabikeceğimi ve bunu da çocuğuma yedirebileceğimi soyledi. Ama ben çok kararsızım. Pirinç ununun besleyici hiçbir yani yok. Üstelik sağlıklı da gelmiyor bana. Bebeğim 5.5 aylık bu arada. Siz neler veriyorsunuz sizce muhallebi verilmeli mi?
Tgce16 Bbv ruşeymli irmik almıştım ruşeym oranı çok az zaten irmik un gibi onunla muhallebi yapıyorum meyvesi ile karıştırıp veriyorum, 9 buçuk aylık hala herhangi bir un vermedim gereksiz bencede
zeynepteacher Bbv ben hipp yulaflı ya da pirinçli kaşık mamasını veriyorum 6. aydan beri. Formül sütle hazırlanıyor o da.
Mervemerveesk Bbv yani ne gerek var ki, öyle güzel öyle sağlıklı tarifler varken üstelik 5.5 aylık bebeğe. Bazı doktorları anlayamıyorum
Bbv Ikrazumra19 afs9mart öyle ama etkilerini bilmiyoruz ki belki bazı kalıtsal saydığımız hastalıkların sebebi bu
Ikrazumra19 Bbv bazi doktoelarda ayri garip bu ara moda oldu kasik mamasi pirinc unu ver diyen doktorda
Bbv Arc1993 bebeğimin alerjileri var yulaf alerjisi de olabikir alerji testi yaptırmadım henüz o yüzden yukaf denemedim hiç
Mervedenizkrn Bbv anne sutune yakim tatta oldugu icin doktorlar yapin diyordestekleyen yani mama koyman doyurucu yanida pirinc unu alerjen olmadogi icin bide bebek.direk tuketmesi skimti olusturmuyor biz onumuzdeki ay gcicez ama cok guzel tarifler var
Deletedmom240 Bbv pirinç unu kullanmadım hiç. Bebek irmiği, yulaf unu , tam buğday un, ruşeym, keçiboynuzu unu yanlış hatırlamıyorsam bunları kullanıyordum bebeğin muhallebi ve yemeklerinde. Bazıları bebeğinizin ayına uygun olmayabilir.
Thelefant Bbv bebeğim 10 aylık pirinç unu almadım bile onun yerine buharda pişirdiğiniz bir meyve ya da sebze verebilirsiniz muz verebilirsiniz çok daha sağlıklı. Bebek doygunluk hissi yaşıyordur mutlaka ama ben sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.
Durusumm Bbv Etrafmda da veren cok kisi var ama ben vermek istemiyorum doktorun tavsiye etmesi şaşırttı beni
Tgce16 Bbv anladım geçmiş olsun düzelir zamanla 🙏 ama sizinde düşündüğünüz gibi unun bir faydası yok bebeği tok tutuyor o kadar boş geliyor bana sebzesini meyvesini yesin benim için yeterli
happilyeverafter Bbv bazı doktorlar değişik gerçekten. Ben de sizin gibi düşünüyorum.hiç vermedim pirinç unu şimdiye kadar. irmik ve tam yulaf unu kullanıyorum. Meyveyle karıştırıp veriyorum. verecekseniz tam pirinç unu verebilirsiniz belki.
Mom567 Bbv ben çavdar unu Siyez unu organik tam buğday unu organik pirinç unu kullanıyorum ama azar azar tatlı kaşığı kadar meyveleriyle çorbalarına atıyorum Mısır unu bile kullanıyorum