ttaazzeaannee Bebeğim 6 buçuk aylık gün içinde 3-4 saat ara ile hero baybynin toz muhallebisinden veriyorum ek gıda tattırımı yapıyorum ama düzenli bir ek gıda vermiyorum neler vermeliyim bu here baybi toz muhallebi mamasını vermelimiyim
Ikrazumra19 ttaazzeaannee verdiginiz sey ek gida degil bos un veriyorsunuz ek gida yogurt sebzeler meyveler seklikde olur
Reyhanbal ttaazzeaannee elma püresi muz yoğurt havuç kabak patates bunlara başlamalısın. Amacımız zaten doyurmak değil sindirim sistemini ek gıdaya hazırlamak. Tattır annesi yavaş yavaş. Önceliğin tabiki anne sütü olsun ya da emmiyorsa formül mama. Zorlu süreçte başarılar 🥰🌸
ttaazzeaannee Ikrazumra19 bende bilgi almak amaçlı böyle bir post açtım un veridğimin farkındayım ama çocuğum keyifle yiyor ek gıdaya da nasıl başlayıp vereceğimi bilmiyorum
Merve-HanifeDuru Yoğurtlu meyve püresi yapabilirsin sebze düşünüyorsan brokoli havuç patates bezelye ve et haşlayıp ayrı ayrı hepsini blender’dan geçirip iyice birbirlerine harmanlayıp verebilirsin ☺️
ttaazzeaannee Reyhanbal anne sütü almıyor förmül mamayı da sadece gece içiyor onun için bu hero baybinin muhallebisini veriyorum ama denemelere başlayacağım
Ikrazumra19 ttaazzeaannee ek gidaya 3 gun kurali ile baslanir yogurt 3 gun denenir sonra sebzeler 3 gun denenir daha sonra meyveye gecilir bu sekilde devam edilir
Ikrazumra19 ttaazzeaannee bu arada bebeginiz elbette keyifle cunku verdiginiz sey tatli ve sekerli kim olsa yer
ttaazzeaannee Ikrazumra19 ben meyve veridm tabikide muz olsun şeftali yoğurt verdim zaten yemeklerden de ne ne versem çok güzel şekilde yiyor ama 3 gün kuralı ile vermek zorunlu mu Peki bana nasıl verildiğini anlatırmısınız
Ikrazumra19 ttaazzeaannee 3 kurali alerji icin ama siz baya karisik vermissiniz 3 kurali dedigim mesela ilk gun 1 cay kasigi yogurt 2.gun 1 tatli kasigi yogurt 3.gun 1 yemek kasigi yogurt vericeksiniz bi alerjik sorun olmadiysa devam ediceksiniz 4.gun mesela kabak hasladiniz pure yaptiniz 1 cay kasigi kabak diger gun 1 tatli kasigi sonraki gun 1 yemek kasigi yani her verdigini farkli gidayi 3 gun deneiyceksiniz bi de dipnot once meyve vermeyin sebze yediremezsiniz
ttaazzeaannee Ikrazumra19 teşekkür ederim 😊 evet ben biraz karışık gittim ama çok şükür ki sorunsusz herşeyi yiyor 😇