Trgaf Evet galiba bitti artik .sütüm gelmiyor bugun itibari ile mamaya gectim ,bebelac aldim ama ne kadar vermeliyim kac saatte vermeliyim ?sonucda emzirir gibi her agladiginda veremem heralde bu arada 2 ayligiz
Ada_Deniz Trgaf canım emzirmeyi bırakma asla emdikçe gelir süt bitmez öyle de olumsuz düşünme… Ben meme+mama ile ilerlediğim için 60 cc veriyordum 2 aylıkken ama size az gelebilir bence 90 cc yapın biberonda ölçü bar mutlaka kaynat suyu ılık olsun her 30 cc 1 kasık mama yapıor ama dolu kaşık değil ha izasına kadar doldur 90 yaptın diyelim 3 kaşık mama koyacaksın güzel ayarla fazla mama koyarsan kabız olur bebek… yetmezse takviye yaparsın zamanla da oturur ölçeği canım ihtiyacına göre takviye yaparsın…
Ada_Deniz Trgaf mama verdikten yarım saat sonra falan mutlaka su da ver hem kabız olmasın hemde mama yakar bebeği aklında bulunsun takıldığın yerde sorabilirsn herşeyi bana
Ada_Deniz Deletedmom16 canım sma kullanıorz emziriyorum ben somra doymayınca huysuzlanıot ağlıor meme emerken sütün o yağlı kısmı gelmior sanırım doyucu kısmı o zaman ağlıyor o zaman veriyorum mamayı 90 cc yapıorm hepsini içerse dior ki sütüm azmış yetmemiş bazen 20 cc içior öyle işte 2 saate bir emziriyorum mamayı da günde 3 defa alıyor eğer 30 40 cc lerde içtiyse 4 defa falan veriyorm ihtiyacına göre değişiyor sayısı 4 dü daha geçmedik inşallah da geçemeyiz
_yaseminturann Trgaf ben hipp combiatic ve bebelac gold kullanıyorum benim bebeğüm prematüre oda 2 ay 15 günlük yaklasık benzer kilolardalar 100 /120 cc arasu vermeniz lazım
Deletedmom16 Ada_Deniz tesekkr ederim canım benim bebeğim saatlerce memede durmak ıstıyor daha bi aylık bırakınca ağlıyor süt gelmeyınce mememle kavga edıyor🤣 ama çok kusuyor üst üste kıyafet yetıstıremıyorum:/
Ada_Deniz Deletedmom16 çok kusuyorsa doyuyordur leflüsü yoksa meme ile kavga ediyor ya belkide aç değildir uykusu geldiğindendir bak ben o hatayı çok yaptım hemen mama verdm içti de ama meğerse o kavgası uykusu geldiği içinmiş meme açık oraya kafaısnı dayayıp uyudu 1 ay kadar şimdi onu bıraktı anlıorm ağladığında ya uykusu geldi yada bahratlı sarımsaklı soğanlı bişeyler yerseniz bazı bebeklerde tadını beğenmezmiş süte geçior ya ondan da huysuzşanırmş mantı yedim kısıt yedim ogünler beni doğru düzgün emmedi şimdi yemiorm emior bakalım kavgasız
Ada_Deniz Deletedmom16 o soğan sarımsak baharatı da dün akşam üstü ayıktım bir yerde okudum dün de yemedim baharatlı şeyler emdi sizde takip edin bakalım
Deletedmom16 Ada_Deniz ya bende dikkat edeyim canım özellikle belli saatlerde yapıyor meme olayını hep ağlıyor gazını da alıyorum damlada kullanıyoruz ama anlamadım kusmasınıda doktora sormuştuk reflü olabilir demişti ama üst üste kusmasıda endişelendirdi beni tekrar bi doktora götüreyim olmassa ne zormuş analık🤣
Ada_Deniz Deletedmom16 cnm ağız dolusu fışkırarak kusuyorsa reflüdür doktorlar da sürekli her kusmaya reflü dior🤨 bir de canım biri yazmıştı burda bebeği sürekli kusuyormş meğerse kıl yutmuş ondanmış bizimkide bir ara sürekli kusuyordu su gibi ama bazen de süt kesişi gibi her neyse geçenlerde kakasından kıl çıktı o kadar da dikkat ederim eline ne ara yuttuysa somra geçti şimdi çok emerse mamayı fazla kaçırısa kusuyor birde eli sürekli ağzında zorluyor kendini ondan da kusuyor… sen de dikkat et belki kıl yutmuştur analık çok zor eğer ki bebek de kolikse 😞 herşeye rağmen tüm zorluğa rağmen iyiki varlar iyiki anneyiz çok şanslıyız çok şükür Rabbim isteyen Herkese nasip etsin inşallah 🤲🏻