mavibulut Merhaba arkadaşlar, 2 aylık bebeğim var.. doktorumuz 6 ay bebek güneşe çıkartılmayacak dedi ama etrafta hergün d vitamini için güneşe çıkartanlar varmış sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Buno mavibulut ben oglen saatlerinde 5-10 dk cikardim hep d vitamini alsin diye. Fazlasi zarar. 0-6 ay arasi bebeklere gunes kremi surulmesi tavsiye edilmez cunku derileri cok incedir direk kana karışır. Doktorunuz bu yüzden soylemis olabilir. Dedigim gibi yapabilirsiniz öğlen saatlerinde 5-10 dk cikarabilirsiniz
Balkzm_0604 mavibulut canım ben kayınvalidem im yanındayım bahçeleri var sürekli çıkarıyorum bahçeye 2 aylık kızım 1 aylık olmadan hastaneye yattık 1 hafta enfeksiyon varmış doktor eve tıkılıp kalmasın dişarı çıkar güneş görsün hava alsın demişti senin doktor neden öyle dedi şaşırdım bir rahatsızlığı mı var Allah korusun Bu hafta içinde kendi evime gidicem başka şehirde orda balkona çıkıcak azalıcak dişarı çıkma şansımız
Defnedilan34 mavibulut çıkart ama fazlası zarar benim kızım da şuan d vitamini yüksekliği var ve güneş yasak bize
89Kbr Yaaa çokk Şaşırdım.. güneş en doğal d vitamini diye biliyorum ve ben ona istinaden güneşe çıkartıyorum mümkün olduğunca… 3 aylığız bu arada.. bir haftalıktan beri dışarda,güneş peşindeyiz biz
Aryemus_3 mavibulut Bizim dr günde 15 dk güneşe çıkar dedi ama unutuyorum 4 aylık olduk dr dediğinde 2 aylıktı
Sophie8 Doktorumuz d vitamini için 11 gibi 15dk çıkabilirsiniz demişti. 12-16arası zaten kesinlikle önerilmiyor belki o saatler için demiştir?
Cihangiriinannesii mavibulut genelde 11 ve 16 saatleri arasında çıkarmayın diyorlar zaten o saatlerdeki güneş tehlikeli. Ama bunlardan önceki ve sonraki saatlerde çıkarabilirsiniz bence
eylulmin mavibulut benim doktorum da aynısını söyledi. D vitaminin %95’i güneşten karşılanıyormuş. Güneşe çıkarılınca aşırı d vitamini alabilir, o yüzden ilk 6 ay yasaklanmış olabilir.