Asyah- anne sûtü bi mucize.ama kilo alimi yeterli deģilse.mama vere bilirsin tanikide nolacakki yani.gene mama meme gidersin.bide kilo alimi ayina gore deģisir.mesela 4-6 aya kadar 1 ayda 600 qram kadar almasi normal sayilir.aylar buyudukce,haraketlenme firlanma donme beceriler arttikca daha azalir.mesela bu defa ayda 250-400 qram almasi gerekir en azindan.yani aylar minik oldukda haraket az olir.ve 600 qrama kadar almasi normal sayilir.şart deģilki 1000qram 1500 qram alsin hayr.sagligi yerinde olsun kilosu onemli degil.zaten ay buyudukce kilo alimi yavaslayacak bu defa boyu izayacak kilosu degil.
Mesela benim benegim.hiç emmedi malasef.4 aya kadar mamayla beslendi.bildigin gunde 6 7 kere mama icerdi her defa 120 ccden fazla degil.1 ayda hep 1500 qram alirdi.gel ki diş cikarana kadar bide haraketlenme donemine kadar.4 ay sonradinda mamayi zor içirdim.ek gidaya basladik iyiki.ek gida surevinde bile zar zor 500 qram almisdi 2 ayda😄doktoru sen hele şukur et dedi bizim bu duruma.sonra 1 ayda zar zor 200 qram aldi ya almadi canim inanirmisin çunki beyefendi baya haraketlendi o yuzden.12 aylik olacak 3 ayda zar zor 200 qram zor aliyor🥴🥴🥴bu durum beni uzmuyor .ama etraftakilar hep zayif zayif dedikce moralim bozuluyor baya .