Deletedmom_297 yenidoğan olduğu için kan şekeri düşmesin diye iki saatte bir uyandırıp emzirmeniz lazım. Bazen ayılamıyorlar o zaman burnunu sıkın hafifçe, topuklarına vurun, kollarından tutup kaldırın. Altını açınca da uyanıyor. Göğüsleriniz çok sertse yumuşatmak gerek yoksa kavrayamaz bebek göğsü sadece uç kısmını alır o zaman da hem az süt gelir hem de göğüs ucu yarası olur. Bence sağdığınız sütleri süt saklama poşetlerine koyup buzluğa atın. Daha ileriki zamanlarda kullanırsınız dışarı çıkmanız gereken zamanlarda hayat kurtarıyor. Biberonla beslememeye çalışın. Sıcak duş alın, banyoda göğsünüze dıştan göğüs ucuna doğru masaj yapın. Çıkar çıkmaz sıcak havlu koyup ya emzirin ya da sağın. Her ne kadar emme refleksiyle doğsa da bebek, emmeyi zamanla öğreniyor. O yüzden dişinizi sıkın. Almasa bile bebeği biraz rahatlatıp tekrar verin göğsünüzü ne kadar emse o kadar iyi hem bebek hem göğüsleriniz için. Bir de bebek makineden daha güçlü çeker sütü ☺️ Biraz dişinizi sıkmanız lazım. Her emzirmeden sonra çatlak olmaması için mutlaka göğüs ucu kremi sürün. Ben yumuşatmak için zeytinyağı da sürüyordum. Bir de vücudunda gaz birikmemesi için her emzirmeden sonra dik tutup sırtını sıvazlayıp pat pat vurun gazını atana kadar. O şekilde atamadığında bacaklarını karnına itip hafifçe kaldırıyordum o da bağırsaklardaki gazı atmaya yardımcı oluyor. Aklıma gelenler bunlar. Sormak istediğiniz bir şey olursa seve seve yardımcı olurum