Muzik Kızlar bebeğim 6 günlük ilk günden beri mememi almadı çünkü göğüs ucum hiç yok,ben de sağarak verıyorum sütümü ama alıstırmak istiyorum.Göğüs ucu aldım ama alamıyor yıne ne yapmam gerekıyor?Tecrübeli anneler yazabilir mi??
TutuKelesh Muzik bir az mama sür göğsünün ucuna. Öyle ver. Ya da sütünden damla damlat, mecbur tutturmaya çalış
Duygusm Muzik Benim de göğüs ucum yok denecek kadar küçüktü ama bebeğim eme eme çıkardı. Ben hep emzirmeye çalıştım ilk zamanlarda.
PelinKaraca Muzik canım hayırlı olsun. Duşa gir göğüs uçlarını ovala göğüs uçların çıkar. Duştan çıkınca da bebeğini emzir hem sütün kolay gelir hem ucu çıkar. Eczane de göğüs ucu çıkartan küçük bir aparat var ondan alabilirsin 10 TL filan o bana baya işe yaradı. Emzirmeye başlarken de göğsünü ucu dışa vericek şekilde içe doğru çek bırak kolay tutsun. Bir de göğüs uçların yara olabilir emzirdikten sonra sütünle biraz ıslat bırak göğsünü ve eczane de lansınoh lanonıl krem var ondan göğsüne sür göğsünü yıkamadan direkt emzirebilrisin hem göğsün yara olmaz hem bebeğin pamukçuk olmasını engelliyor o krem. Hayırlı olsun ♥️
aLmisMomSs Muzik bak canım göğüs uçun yoksa sağ biraz sağdığında göğüs ucun cıkacak o zaman vermeyi dene. Benimde bir göğsmd ucu kcüktü alamıyordu öyle yapıyordum
Muzik PelinKaraca çok tsk ederım canım önerilerin için,ben sırınga yontemını de denedım gogus ucu da aldım ama olmuyo gene içe göçüyor zaten bebeğim ilk anda da tutmadı cok uuzldum bu duruma😖Duş aldım verdim gene aynıı
Aysiscim Canım aynısı bana da oldu. Sağınca da göğsünün ucu çıkmıyor mu? Ben birazını sağıp göğsümün ucu çıktığı anda bebeğe tutturdum. Öyle öyle şuan emdiği için göğsümün ucu da çıktı.
PelinKaraca Muzik canım zaten hemen tutmaz. Bu dönem biraz zorlu oluyor hele ucu yoksa. Sabret dediklerimizi uygula sürekli emzir saat başı uyandır emzir sağmaya alışırsan çok zorluk çekersin.
Z19e Canım aynı durumu bende yaşadım ilk gün ama sonrasında elektrikli süt sağma aleti ile meme vermeden önce iki dk sagdım Makine ucunu büyüttü çeke çeke hemen sonra bebeğimi emzirdim ucu çıkınca. İlk 3 4 gün böyle yaptım meme vermeden önce ucunu makine ile büyüttüm. Sonrasında zaten tutabildi ucu bebeğin alabileceği duruma geldi. Mutlaka yap bunu .
Esra-ozsusam4 Muzik dayan canım sürekli dene pes etme. Benmde azdı eme eme cıkıyor, cok zor bir dönem ama geçiyor rabbim yrdım etsn 🙏🏻🌸
Meralvedatazer Muzik canım benim de hiç yoktu neredeyse dümdüz dü ama göğsümü ağzına verirken mama döktüm göğsüme ve öyle öyle tuttu memeyi şimdi de mamadan ve biberondan nefret ediyor sadece meme istiyor
Meralvedatazer Sütün varsa kesinlikle alıştır ne yap ne et benimde ilk günlerde tutmadı çok korktuk tutmucak diye emzirmek çok rahat
Annesibebesi Muzik Canım aldigin göğüs ucunun içi e sütten sağ biraz onu çekmeye çalışırken tutar.Sakin denemekten vazgeçme az zaman sonra tutmaya başlayacaktır.Pes etme sen parmaklarınla tut göğüs ucunu ağzına sokmaya çalış.