Smrhls tam başlama zamanları. Evet biz yaşadık hatta hala yaşıyoruz ama artık her gün uyguladığın şeylerle tecrübe kazanıyorsun. Bende tecrübelerimi yazayım. Doktorumuz sab simplex gaz ilacı vermişti onu kullanıyorduk ama çocuğu rahatlatmadı. Ekstra bio gaia diye bir damla var bu aslında gaz ilacı değil. Bağırsak bakterisi. Bebeğin bağırsaklarında yararlı bakteriler yeterince oluşmadığı için bu aslında takviye bakteri. Böylece daha rahat sütü hazmedip kaka yapmasına yardımcı oluyor. Müthiş bir şey. Ben sab simplex bitince nurse harvey’s gaz ilacını denedim. O daha iyi geldi onunla devam ediyoruz. Gaz ilacı+bağırsak bakterisi ikisi destekliyor birbirini. Gaz ilacı zaten içeriğinde bitkisel ürünler var korkmadan kullanabilirsin. Ayrıca benimde bebeğim emiyor ve yetmediği zamanlarda mama takviyesi alıyor. Emzirirken hava tutmamasına dikkat et. Mama verirken antikolik biberonlar var ben ondan kullanıyorum hava yutmasını engelliyor böylece daha az gazı oluyor. Uyurken kaldır gazını çıkart merak etme doyduysa omzunda uyumaya devam ediyor. Midedeki gazı çıkarmazsan zaten uyanır, uyanmazsa da o gaz bağırsaklarına gider sancı artar. Kucağa maalesef bu dönemde biraz alışıyorlar ama hoplatmak, sallamak iyi geliyor. Karın masajı yap bol bol bağırır ama yap bacakları karına itme hareketi müthiş bir şey dikkat ederek uygula gazı iyi çıkartır. Çok zorlandığımız ilk zamanlarda acilde lavman yaptırmışlardı bize. Çocuk rahatlamıştı. Çok zorda kaldığında yapabilirsin ama kesinlikle zorda kaldığı zaman bebeğin uygula çünkü lavman bağırsakları tembelleştirir. Biz en son çare gözüyle bakıyoruz. Kaka yapamadığında ilk önce poposuna masaj yap o da uyarıp kaka yapmasına yardımcı oluyor. Karın kasları geliştikçe ve kolları bacakları hareket ettikçe zamanla azalıyor. Benim bebeğimde 1,5 aylık hala gazımız devam ediyor ama eskiye göre çok daha iyiyiz şükür. Benim tecrübelerim bunlar umarım yardımcı olur.