OzlemDoganay Kızlar 16günlük bi bebeğim var ve memede uyuyor zaten sürekli emme pozisyonunda bi süreden sonra emzik yapıyor beni. Benim sorum şu ki tek memeyi mi vereyim yoksa ikisini birlikte 10-15dk falan mı? Herkes bişey söylüyor kafam karıştı doktora sormayı da unuttum..
teachersrn OzlemDoganay sizi emzik yapamaz çünkü emzik gibi bir şeyin varlığından habersiz yalnızca sıcaklığınızı kokunuzu duymak güvende uyumak istiyor dünya onun için çok farklı bir yer kucağınızdan memeden ayrılmak istememesi bu yüzden şu an tek bildiği şey o,biz 3 ay yapışık yaşadık
AslhanDivarc OzlemDoganay ben her iki memeyi 15 er dakika emziriyorum. Doktorum da kendinizi emzik niyetine kullandırmayın. En az 2 saat olsun emzirmelerinizin arasında yoksa göğsünüzde süt kalmaz dedi. Iletişiminizi yapın sevgi gösterin emzirin ilgilenin ama sonra yerine bırakın alıştırmayın dedi.elimden geldiğince uygulamaya çalışıyorum açıkçası. Yapışık yaşıyabilicek biri değilim ben açıkçası. Ki ben bir gün denedim her istediğinde vermeyi sonunda hiç kusmayan bebeğim kustu tıkandı. O yüzden yeteri kadar emzirme taraftarıyim
OzlemDoganay teachersrn doğru diyosun kuzum orası öyle yani emzik yapıyor derken emmiyo sadece ağzında tutuyor demek istedim aslında.. genelde süresiz emziriyorum kendi ne zaman çıkarsa o zaman çıkıyor da dün yengem çok emziriyosun tabiki gazlı olur dedi ama ne yapabilirim bebeğimi ağlatamam ya seviyor orda durmayı. Sizce tek meme mi vereyim ikisini de mi?
renkliruya İki memeyi 10 ar dakika.. Ben ilk zamanlar öyle yapıyordum.. Uyurken bırakmıyordum..kucağımda uyuyordu..
OzlemDoganay renkliruya kimi de tek memeyi bitirine kadar emzirin sonundaki yağlı yeri alsın diyo napıcağımı şaşırdım açıkcası. Bende karman karışık veriyorum kimi zaman tek meme 15-20dk uyumuyosa eğer diğer mememi de veriyorum 15-20dk böyle devam ediyor dalana kadar
OzlemDoganay AslhanDivarc canım zaten memede kalıyor ama emmiyor yani doyduğu zaman bırakıp sadece ağzında tutuyor ve dalmadan eğer mememden çekip yerine yatırırsam uyanıyor hemen asla uyumuyor illa ki orada uyucak bir süre böyle yaşıcaz artık oğlumla 👼🏻
AslhanDivarc OzlemDoganay benimkininde uyku problemi var kucakta yada memeye uykuya dalıyor yerine bırakınca uyanıp ağlıyor. Gündüz uykuları için yarim kundak yapmaya başladım bugünden itibaren. Yani problem çıkarırsa yapıyorum ve şuan kundakla uyuyor kuzum yoksa tüm gün uyumuyor bizide yoruyor kendini de. istersen bir dene ama sık kontrol et bazen çıkmaya çalışırken ıkınıp emdiklerini ağzına getirebiliyor. Ben şimdilik çözümü kundakta buldum gibi
AslhanDivarc OzlemDoganay bu arada 15 dakika da memedeki yağlı kısmı alabiliyormuş doktorum öyle dedi. Ama siz kendi doktorunuzada danışın
renkliruya OzlemDoganay çok emdirsemde ki şuanda geceleri memede uyuyor yine süt oluyor ki.. O yağlı kısma ulaşamıyor bence..bi sonraki emzirmeye en son hangisini emzirdiysen ondan başla yağlı kısma ulaşıyor diyorlar..
OzlemDoganay AslhanDivarc evet işte aynı problem bende de var kuzum uykuya illa ki meme de dalacak asla uyumuyor bırakınca kundağı denedim ama güvenemedim pek çünkü gündüz o uyuduğunda genelde bende uyuyorum 16gün olmasına rağmen dikişlerim iyileşmedi patladı yatıyorum bide az da olsa kusuyo ne bileyim işte korktum açıkcası😊
OzlemDoganay AslhanDivarc doktorumuz da bırak biraz üstünde yaşasın vazgeçirmeye çalışma zaten kendiliğinden bi süreden sonra vazgeçicek dedi seninle huzur buluyo bu günlerini ararsın sonra dedi 😂
teachersrn [bilinmeyen] tabi ki, şu an etrafı keşfediyor zorla emziriyorum hep gezmek hatta oturup etrafa bakmak istiyor emme pozisyonuna getirince kıyametler kopuyor bu da ayrı bir dert