Asyaninannesiii şimdi şöyle, canım. Mama anne sütüne nazaran sindirimi geç olur ve daha çok tok tutar. Mesela anne sütünü aldığl zaman 2 buçuk saatte uyanıyorsa, mama aldığı zaman 3 ve ya 3 buçukta uyanması normaldir. Mama verdiğin zaman saatini takip et, 3-3 buçuk kadar uyuyorsa aç kalıyor diye endişelenme. Ama normalde anne sütü alıyorsa 23 günlük bebek üstelik, kırkı çıkana kadar 2 saatte bir emzirmen lazım. 2 aylık bebekleri çoğu kişi uyandlr emzir diyor. Benden olsa uyandırma. Ya uyandırmadan yedir, ya da acıkınca uyanmasını bekle. Çünki 2 aylık bebeklerde şekür düşme ve sarılık olma ihtimali aradan kalkıyor. Risk yok yani. Uyku da bebekler için önemli. Bilmem dikkat ettiysen burdakı çoğu kadın artık imdat diyor. Oğlum 9 aylık, bilmem 11, 14 aylık, bilmem 24 aylık gece iki kere üç kere kalkıyor yemek istiyor emmek istiyor ne bilim ne. Böyle durumlar neden kaynaklanıyor. Devamlı bebeği uykudan uyandırıp yedirdiğimiz için. Benim oğlum kırkı çıktın sonra kendiliğinden uyanmamaya başladı. Gece iki kere emzirirdim hep. Sonradan ne zaman acıkaa o zaman uyanır oldu. Ben de hiç uyandırmadım artık. Şimdi 9da en son yiyor, uyuyor sabah 6ya kadar. Bazen saat 1 de yediririm aç uyumasın diye. Bazen de yedirmem. Yani benden sana tavsiye şu an bebeğin küçük, 2 saatte bir emzir, ama 2 aylık dönemlerinden itibaren bırak uyusun