1mom1baby Berken 3 gün yapıyorum ama alerjik reaksiyonu sadece ciltte oluyor sanıyordum kakada olduğunu bilmiyordum teşekkürler 😊
Berken DenizRuya 4 buçuk aylıkken 😀 doktrıumuz ek gıdaya başlattı yediği kadar sebze püresi vermemi söyledi
Gmzhrn Zeyk öncelik le ne kusuru mantıklı şeyler soruyorsunuz. Yoğurt ile başlaman gerek meyve verirsen sebzeleri yetmeyebilir. Sebzelerde 3 gün kuralı uygula ve biraz erken
Berken DenizRuya mamayla besleniyorsanız tadımlara başlayın birkaç gün aynı sebzeyi verinki vücudunun tepkisini görebilesiniz. Sonrada karıştırıp sebze çorbaları yaparsınız
DenizRuya Berken Evet mama veriyorum aslında az çok tadımlara başladım ama ne tattırdıysam midesini bulandırdı yüzünü buruşturdu ağzından çıkardı hic biseyi kabul etmiyor malesef çok zorlaniyorum 😕
DenizRuya Berken Bende hiç biseyi sevmedi diyip pes edicektim 6 aylık olunca başlarım tekrar diyodum madem devam edeyim teşekkür ederim :)
Berken DenizRuya sadece zorlamayın ters tepiyor bir kaç kaşık tadına baktırın istemiyorsa bırakın frklı gidaya geçin. Ben brokoliyi seveceğini düşünmüyordum ama kaseyi bitiyor alışırlar zamanla merak etmeyin
Ayperim Zeyk yoğurttan başlatmamalarının sebebi artk alerjen çok arttığı içinmiş meyve de tadını aldıklarında sebze reddi olabilir mevsimine göre sebze püresi mantıklı bence hem pratik buharda haşlayıp yapabilirsiniz
Berken Zeyk tencereye suyu doldurup üzerine demir süzgecimi koyup buharda pişiriyorum. Buharlı pişiriciye gerek yokmuş gerçekten. Zaten çabuk pişen bi sebze havuç gibi sebzeleride küçük doğrarsak daha çabuk pişiyor
Berken Zeyk brokoliyi blendıra vurdum çünkü ona rağmen pütürlü kalıyor. Ama bugün bal kabağını ezip verdim yumuşak zaten.