61huma54 Öncelikle başınız sağolsun. Bende prematüre annesiyim oğlum 33 haftalık doğdu şuan 14 ayık olmak üzere. Yoğun bakımdan çıkıp eve geldiğimizde sık sık besledim hem gelişimi açısından hemde kan şekeri düşmesin diye. Eve iki ay aile büyüklerimiz dahil kimseyi kabul etmedik, enfeksiyona açık diye. Hergün banyosunu yaptırdım. Yaz bebeğiydi çünkü. Reflüsü vardı ve kolik bebekdi. Sürekli kusan bir bebekdi. İki aylık oldukdan sonra hergün akşamüstü yürüyüşe çıktık bunu doktorumuz önerdi. Gelişimi açısından havayla teması olsun düzenli demişti. Her ay muhakkak kontröllere götürdük. Atlamadık hiç. Hergün düzenlü masajını yaptım, rahatlaması için akşama kadar aç kaldığımı bilirim oğlumla ilgilenmekden. Tek baktım hala da tek bakıyorum. Sürekli yüzüstü yatırmaya çalış yanında olduğun sürece bu onları rahatlatıyor. Prematüre bebekler gelişimini tam tamamlayamadığı için kendilerini anne karnında hissederlermiş. Hemşiremiz öle demişti. Bol bol temas onu rahatlatır demişti. Emzik verilmişti eve çıkınca vermemezlik yapma küçük olduğu için emme refleksi tam gelişmediği için çabuk yorulur demişti doktorumuz hep verdim hala emzik emer. Biz mama + meme devam ettik. Emmedi beni sağarak verdim hep. Bunların dışında sormak istediğiniz bişey varsa yardımcı olurum.