TSM 12-18. haftalar arasında rahim ağzı uzunluğu ölçülmüş mü görümcenizin? Maalesef bu gibi durumlar her hamilelikte farklı olabiliyor. İlk gebeliğimde bebek aşağıdaydı ama çok da değil, kanamalar oluyordu 18. hafta gibi yukarı cıkmıştı ama 22. haftada kanamam oldu, detaylı taramada erken dogum riski denildi ve ertesi gün suyum geldi 4-5 gün hastanede kaldım ama kesem alttan delindiği ve enfeksiyon oldugundan erken dogum oldu maalesef canlı olsa da kaybettik. Tahliller, testler vs. derken tam olarak neden öyle oldugunu kimse açıklayamadı. Neyse diğer hamileliğimde en başından tedbir amacıyla tüm süreci doktoruma anlattım, bebek aşağıda değildi ama 12 hafta itibariyle hep ölçüm yapıldı, aksilik çıkmadı ama ara ara kanama ve kasılmalar nedeniyle çalışmaya ara verdim az da olsa ev işlerimi yaptım. Dısarıda çok yürümedim. 18. haftaya kadar ölçüm devam edildi sebebi şuydu eğer kısalma veya incelme görülseydi serklaj yapılacaktı gerek kalmadı. 22. haftada detaylıya girdiğimde hiç risk yok denildi. Kasılmalar için magnezyum kullandım doguma kadar. ve de progesteron hormonu. 39. hafta sezaryen ile dünyaya geldi. Umarım görümceniz de gereken tedbirleri alınarak bu süreci sağlıkla atlatır. Dogumunu yapacağı hastanenin yenidoğan yoğun bakım ünitesi olmasına özen göstersin, dogum çantası hazır olsun.