Aysegullll002 Kızlar geçen gün sağlık ocağının verdiği kan damlası hakkında sizden bilgi almıştım suan doktorumuz şiddet önermiş nasıl kullanıyorsunuz kaç damla ve memnun musunuz ?
ozge3747 Aysegullll002 Sidefer damla sayısı olarak verilmiyor ml olarak veriliyor. 6 kiloya 1 ml yle başlamıştık şu an 9 buçuk kilo kızım hala 1 ml devam ediyoruz.
aybukemom Aysegullll002 sidefer alınca kutudan bir toz çıkıyor onu şişeye karıştırmayı unutma ben gibi çopu anne bu hataya düşüyor
Aysegullll002 GzdeBade kabızlık falan yapmadı dimi en kötü korkum o ve siz kaç damla veriyorsunuz kızım 8.470 gram
ozge3747 Aysegullll002 Hayır sideferin damlalığı normal damlalık gibi değil daha büyük ve cam. Doktorunuz damla sayısı olarak söylediyse o şekilde verin ama normalde ml olarak kullanılıyor
ozge3747 Aysegullll002 Bizim doktorumuz 1 ml yle başlattı 1 yaşına kadar 1 ml vereceksin dedi biz o şekilde devam ediyoruz
Aysegullll002 ozge3747 5 6 damla demiş ama sizin dedigimize göre 1 mi veriyormussuunuz yani 1 damla oluyor dimi benimki o zaman çok oluyor nasıl yapicam suan kafam karıştı
ozge3747 Aysegullll002 Hayır bir damla olur mu hiç. 1 ml yaklaşık 10-11 damla yapıyor. O yüzden diyorum zaten sideferin ölçüsü diğer Demir ilaçları gibi değil diye. Damlalığın bu üzerinde ml ler yazıyor 1 ml ye kadar çekip vereceksiniz
GzdeBade Aysegullll002 hayır hiç yapmadi biz 20 aylık olduk bırakalı bı kaç ay.oluyor ama ilk başladıgimiz zaman 8. Damla diye hatırlıyorum