Fulyag Aras-Ela bende de süt birikmesinden kitle oluyor bazen ters emzirme ve sağmayla birkaç saatte geçiyor mastit değil ama kanal tıkanıklığı ya da süt birikmesi diye biliyorum ilerlememesi için orayı boşaltıp açmak gerekiyor
Eeelif Olabılır soguk lahanayı kitle olan yerı koyun bebegınızı ters emzirirn bir de canınızın isteyıpte yemediginiz bişey varsa onu yıyın gecer inşaAllah hemen
dodo Süt kanalları tıkanmış olabilir. Bol bol emzirin veya sağın. Sağmadan önce sıcak kompress yapın. Eğer halsizlik, yorgunluk, ateş olursa mastittir.
Eeelif @Aras-Ela hemen geçmez canım ama ilerlemesın ilerlerse cok agrıyor ve halsız oluyorsun sık dus al masaj yap
esrarisoy Bende de arada oluyor bebek az emdiğinde ya da artık yanlış bir şekilde galan emzirdiğimde yaşıyorum. Sıcak duşta ovalayın. Veya lahanayı ılık koyun bebeği emzirin emmiyorsa sağın ve boşaltın yonsa ağrı artıyor ve orada allah korusun kitle oluşur kalır. Ha bir de ben gögsümün üzerine yatmışım uyandığında sertlik vardı. O yüzden yatış pozisyonunuza da dikkat edin edin. Göğsünüze baskı olacak şekilde uyumayın.