Salih19 Sakın öyle bir hata yapmayın yoksa sütüm olsun diye yedim ben bu kiloları nasıl vereceğim diye post açarsınız. Süt üretimi olması için prolaktin hormonu çalışmalı. Buda beyin-meme ve kan 3 lusu ile gerçekleşir. Afrika’da yiyecek bir lokma içecek bir damla su zor bulunuyor biliyorsunuz ki, onlar bile şakir şakir doğurup emziriyorlar. Demek ki yeme içmeyle bir alakası yok bu durumun. Sadece sizin kendinizi bitkin hissetmemeniz için düzenli beslenmeniz gerekiyor. Bugün bir post gördüm Instagram’da her gün et sut balik yiyen anne ile her gün makarna yiyen annenin sütünün içeriği bile aynı. Allah her türlü riskini veriyor. Yemeniz içmeniz sizin vitamin ve minerallerinizi doldurur. Mesela süt içerseniz emzirmeden kaynaklı dişleriniz dökülmeyebilir gibi. Meme ucu ne kadar uyarilirsa süt o kadar çok üretilir. Dediğim gibi ilk başlarda kontrolsüz süt üretimi yapar vücut ama zamanla bebeğin ihtiyacı kadar üretmeye başlar. Şöyle düşünün bir yeriniz kesildiğinde hemen hücreler harekete geçip orayı onarmaya çalışıyor hızlıca ama normalde o hücreler yerlerinde duruyor. Şuan sizin vücudunuzun süt üretimi de saldırı modunda yeter ki süt uretsin diye devamlı savasma durumunda 😂 zamanla memeleriniz terbiye olacak. Siz gak meme guk meme yapın araya emzik,biberon sokmayın ki meme reddi yasamayin. İnşallah aklınızdaki soru işaretlerini silebilmisimdir.