Sueda2929 Kizlar bebegimzn gelisimini neye gore takip edicez benim bebegim 3 ay 18 gunluk ama 1 bucuk ay erken dogmustu. Kilosunu boyunu ve hareketlerini neye gore takip edicez
Mom9 Sueda2929 normal kronolojik ayına göre ama bazı şeyleri yapamadığı zamanda düzeltilmiş yaşına göre. Mesela kızım başını hiç yorulmadan dimdik tutabilmesi 6.ayını bulmuştu ama kilosu ve boyu yaşıtlarından öndeydi mesela çabuk toparlamıştı. Doktor bu şekilde söyledi evham yaptığım zamanlar. 34haftalık doğdu kızım
Alabay Sueda2929 benim ikizlerim de 2 ay önce doğdular 7 aylık. bir kız bir erkek. 1 kg 300 grlardı. kilo ve boy olarak normal doğan bebeklere göre iyi dedi ebemiz kontrollere gittiğimizde hala da öyle devam ediyor ama oğlumun gelişimi kıza göre daha önde 1 yaş 2 aylıklar şuanda yürüyemiyoruz mesela hala 3 yaşına kadar tam anlamıyla yakalar diyorlar ama bilmiyorum yinede
Kitapkurdumom Sueda2929 benim oglumda 1 ay erken dogdu. Ilk 6 ay kadar gelişimleri kilolarini dogmasi gereken zamana göre hesapladim. 6 aydan sonra ayni ayda doganlari yakaladi gelişimi zaten
Sueda2929 Mom9 bnm oglumda 34 haftalik dogdu suan nesneleri yakalamii kendisi bnde merak ettim acaba zamaninda dogmadi diyemi diye
Twinsmomee Düzeltilmiş yaşına göre takip ediceksin canım 2 ay 3 günlük gibi 1.5 yaşına kadar öyle takip ediliyor sonra normal yaşını söylüyoruz benimde ikizlerim 3 ay 17 günlük ama 1 ay erken doğdular 2 ay 17 günlük gibi hesaplıyor doktorumuz
Sueda2929 Alabay benmde kilo ve boyda peoblem yok ama 3 ay 18 gunluk diolarki niye yakalamio yakalamasi laZm nesneleri demekki 2 aya gore dusunmek lazimmis
Mom9 Sueda2929 4.ayına doğru tutar benim kızımda öyleydi motor gelişimi biraz geriden geliyo :) sıkıntı yapmayın kendinze zamanla hepsini yapıyolar şuan 11aylık oldu yazık etmişim kendime diyorum 😅
Alabay Sueda2929 evet ama zamanla öyle hızlı gelişiyor ki motor becerileri şaşırıyorsun biz prematüre annelerinin çok sabıra ihtiyacı var canım