ipektosunannesi canım aynısı bna oldu.hatta bnm şöyleydi.goğuslerm taş gibi,ateş,titreme,boğaz şişliği,zor nefes alma gibi çok ağır durumlarda eşlik etti.kuzenımle konustm.meme ucunda ki kanallar yani delikler tıkanmış dedı.onun için elektronık pompayla cekmen lazım 1,5-2 saatte bir.çok canın yanacak ama oyle oyle açılacak dedı.bana burdan iğneyle aç,tara dıyen oldu.ama benım canım cok tatlı olduğu ıcn,yapamadım.tek işime yarayan beni mastitten kurtaran her sağmadan once ıkı memenın ucunu karbonatlı suyla temizlemem ve sık sık sağmam🙏🏻bunları yap hiç bıseyın kalmıcak.bıkmadan her gun yap ama,1gun denedım olmadı deme sakın.sıcak şeyler de koy goğsune yumuşatsın.sağarken en onemlisi sert bolgelere hafıf baskı yaparak masaj la sağ.20 dakka sağdıktan sonra hepsı cıkmadıysa sütün elinle yukardan ve aşağıdan kavrayarak basınc uygula sütün hepsını boşaltamaya çalış.sütün hepsı cıkarsa rahatlarsın kanallar açılır.burda onemli olan kanalları açmak.yani 3 kural,karbonatlı su,sıcak kompres,1,5saatte bır sağım(tüm sütü boşaltma)🙏🏻☺️umarım ıyıleşirsn guzelım faydam olmuşsa be mutlu bana