aLmisMomSs Merhabalar.. Bebeğim 1 ay 17 günlük annem düne kadar yanımdaydı dün gitti ve ben hiçbir şey yapamıyorum Dün gece bebek bile uyumadı. Yapamayacak gibiyim nasıl bakıcam bebeğe bilmiyorum ağlıyor sabahtan beri neden ağlıyor bilmiyorum. Yanlış anlamayın onu çok seviyorum ama bebeğime bakamamaktan çok korkuyorum ne yapıcam bilmiyorum annemler çok uzakta gitmeye kalksam uçakta nasıl giderim bilmiyorum otobüsle 18 saat…
ZMK aLmisMomSs ah canımm hepimiz yaşadık bunu annelik zor işte bi zaman sonra çok kolay gelmeye başlıyor alışıyorsun
Zerr aLmisMomSs Öncelikle siz sakin olun bebeğiniz de sizden etkilenmesin. Herkes aynı durumda kalıyor en başlarda zor oluyor zamanla bir düzen oluşturursunuz. Bebeğiniz uyuyunca siz de bir uyuyun bir iş yapın mesela. İlk uyuttuğunuzda kahvaltınızı yapın, ikinci uyuduğunda uyuyun, üçüncüde etrafı toplayın, acele etmeyin. Yakınınızda görümce elti vs kuzen var mı
Heide aLmisMomSs hic endiselenme cnim ben 2 ay kaldm nerdyse annemde. Eve geldgmde herşey ustume ustume geliyordu. Bebeğime bakmak daha doğrusu bakamamak beni o kadar korkutyrdu ki. Uyanma saati gelince kalbim çarpıyordu. Aglyrdu susturamyrdm. Şimdi 3 ayligiz. Bakıp gülüyorum o günlere. Heosi geçiyor merak etme. Sadece gzounde büyütme. Küçücük bişey yok ve Allah sana o gücü fazlasıyla vermiş. Kendne bi düzen oluştur. Emzir uyut duş aldr masaj yap sev oksa konuş her geçen gün ne kadar alisdgni göreceksin. Ha enn önemlisi bu ki sakin stres olma. Sen ne kadar sakin olursan bebgnde o kadar olucakdr☺️
aLmisMomSs ZMK ne kadar sonra alışıcam peki ellerim ayaklarım titriyor bugün kalbim çok hızlı çarpıyor bir derdi var ve ben derdini bile bilmiyorum
Zerr aLmisMomSs Derdi anne sıcaklığıdır. Onunla konuşun güzel şeyler söyleyin sırtını sıvazlayın bol bol emzirin, masaj yapın
[silindi] aLmisMomSs bizde aynılarını yaşadık sırayla bak canım niye ağladığını anlamak için altına mı yapmış? Sırtı vücudu sert mi gaz mı var? Vücudu sertse kucağına al. Hiçbiri yoksa karnı açtır
ZMK aLmisMomSs 1 aylık çocuk ya anne kucağı istiyodur yada gazı vardır gazını al bak çocuk sakinleşir ben kafayı yiyodum nasıl bakıcam diye çocuğun karnı tok olsun gazı olmasın ağlamaz kolay aslında stres yapma bebeğinle keyifli vakit geçirmeye bak
Levazen aLmisMomSs yakın zamanda çözersin Canım benimki de 3,5 aylık artık ağlama tonundan bile ne istediğini anlıyorum😜 bu doktorunda güzel aydınlatıcı videoları var https://instagram.com/drmuratpalabiyik?igshid=hahkehamwhtz
aLmisMomSs Zerr maalesef gurbetteyim.. şark hizmeti yapıyoruz düne kadar uyuyan çocuk bugün hiç uyumadı 15 dkda bir hep uyanıyor
aLmisMomSs Heide öyle ki kalbim çarpıyor kendimi öyle kötü hissediyorum ki bu hissi oda hissediyor galiba geçeceği günler gelsin bir an önc 🤲🏻
Kuzuannesi aLmisMomSs bu senim kendinle verdigin savas. Ben sezeryan oldum herkes yaninda biri olmasi lazim dedi ben gerek yok kendim hallederm dedim ve kimseye ihtiyac duymadim cocuguma kendim baktm altni degistrdim. Benim cocugum ve ben bakicam dedim. Yani bu tamami ile snin annem vardi yaptm smdi yapamam demenle alakli. Benim 1 arkdsm bir komsum yok dagin basinda yasiyorm 7 aylik oldu ve 2200 dogmustu. Bence meseleyi kendinle hallet once bu sekilde dusun biraz derim canim
Serife3304 aLmisMomSs başaramıyorum diye düşünme öncelikle kendini psikolojik olarak rahatlat emin ol senin kaygın çocuğa da geçiyordur ben de uzun zamandır tek bakıyorum oğluşuma ki zor zamanlarını atlatmışsın artık düzene girmeye başlar gece uykusu falan. Karnının tam olarak doğduğundan emin ol bide gaz problemi yoksa uyur geceleri de sıkıntı etme geçecek bu günler ☺️
17062019 aLmisMomSs Canim bu sekilde hem kendine hem bebege eziyet..istersen birilerini cagir yaninda bulunsunlar.psikolojin duzelene kadar.benim 2.cocugum mesela ben bile ilk dogdugu gunlerde alisamadim.cok seviyorum ama lohusa sendromuna girmistim.simdi 14 aylik.yeni yeni daha kendime geliorum
Dorukmomy aLmisMomSs annen varken birlikte bazı seyleri yapsaydınız canım benim malesef desteksiz zor. Benim annem de dün gitti gerçi kayınvalidem yakınımda ama o sadece yemekle ilgileniyor ben öyle istedim bide arada torununu seviyor herşeyiyle ben ilgileniyorum. Annem varken beraber hep pratik yaptık çocuğumun huyunu da az çok çözmeye başladım. Önemli olan takip edip nerede ne yaptığını görebilmek aslında gerisi kolay oluyor. 12 günlüğüz daha
Aselhafsam Alışıcaksın canım hiç endişe etme bikaç güne kendine gelirsin 😊 10günlükten beri tek baktım benimde kimsem yoktu, yakınımda Eşimin de katkısı çok, tabiki benim bittim dediğim, yerde o yetti 8aylık olucaz nerdeyse herşey geçiyor inanki
Rzgr aLmisMomSs benim annem yanimda 15 gun kaldi annem gitti o gece esim gece mesaisine gitti. Oglumla yanliz kaldik. Hayatimda hic o gun uzuldugum kadar uzulmemistim ve cok caresizdim. Ne yapacagimi bilmiyordum. Butun gun agladim. Ben agladikca bebegim agladi huysuzlandi hic uyumadi aslinda farkinda olmadan butun stresimi uzuntumu ogluma aktariyordum ikimizde cok mutsuzduk. Size tavsiyem yarin hersey daha guzel olacak siz sters yaptikca bebeginiz daha fazla stres yasayacak. Sakin olun siz iyi bir annesiniz ve bebeginizin size ihtiyaci var. 3 gun sonra bu postunuzu okuyup gülüyor olabilirsiniz😊
aLmisMomSs Rzgr öyle çok istiyorum ki iki gün sonra bu Halime gülmeyi ilk doğduğunda da öyle oldu yapamıcam sandım smdi gülüyorum
Deletedmom409 aLmisMomSs benim annemde 1 hafta kaldı ve gittiğinde ben bu bebeğe nasıl bakarım diye ağladım çok kötü oldum toparlandim çok şükür simdi kızım 9 ay 14 günlük sizin anneniz daha çok kaldığı için gittiğinde zorlanmışsınız yapabileceğine inandıktan sonra gerisi gelir
Msstiskaya Hicbisey yetişmesin önceliğin bebeğin olsun. Sakin ol. İnan tüm duyguların sütten bebeğe de geçiyor
Mirsim aLmisMomSs durbi üzme kendini ailen yanından gideli daha bir gün olmuş ,zamanla kendine geleceksin çokta güzel bebeğine bakacaksın hatta öyle bı anne olacaksinki ilk zamanlar gelip bebeğine bakanların bakma şekillerini bile artık begenmeyeceksin 🤗
_yaseminturann aLmisMomSs benimde bebeğim 2 aylık 15 günden itibaren ben bakıyorum banyosunu da dahil olmak üzere öncelikle sakin kal tabiki de basaracaksın Allah sana o gücü verecek emin ol yeterki sakin kal sabırlı ol ben başlarda onunla birlikte ağlardım benim bebeğim dogru düzgün emmez sütümde yetmez ona ragmen kucagıma alıp mamasını yapıyorum yani zor hatta çok zor benim bebeğimde geceleri uyumaz mesela sürekli ilgi ister bazen zombi gibi geziyorum ama bir sekilde geciyor zaman büyüyor 😌 Lütfen kendine güven ikiniz de biribirinize çok iyi bakacaksınız🌸
Mylifee _yaseminturann ne güzel motive etmişsiniz böyle yorum yapan annelere teşekkür ediyorum . Rabbim sağlıklı huzurlu bir sekilde bebeklerimizi büyütmeyi nasip etsin insAllah 🌼
Mylifee aLmisMomSs esin veya seninle ilgilenebilecek kimse yokmu lohusalik dönemi zor geçiyor yeni doğan bebekler ise dünyaya alışmadiklari icin hala anne karnindaymis gibi hissettikleri icin ağlıyor sizde rezene cayi icin sakinlestirio mideyi rahatlatio uyku yapio sut oluo
_yaseminturann Mylifee amin kuzum inşallah bunaldıgında yaz bize bosver ev dağınık kalsın yemek olmasın bebeğün ve sen mutlu ol gerisi oluyor bende ilk ay o kadar ağlardım ki ama zamanda noluyor biliyormusun gazdan mı açlıktan mı altı mı kirlenmil ondan mı ağlıyor çözüyorsun ☺️