Elaninannesi [bilinmeyen] kolık benım kızda ole yapıyolar ama gaz ıcınde bor volkan ayaklarınınızı karnınızı socak tutun gazlı seyler yemeyın agulına surup gaz ılacı benım sıfam oldu
AycaOnur [bilinmeyen] ayaklarini cekiyorsa gazdır. Genelde 20. Günden sonra baslar 3. Ayda gecer gecmese de rahatlar. Her bebekte olan birsey. Kimi bebekler siddetli atlatirken kimisi sakin geciriyor. Kaka yapsa da gazini da cikarsaniz gazi olacak. Bagirsaklari buyuyor aslinda. Buyume sancilari bir nevi.
Elifasel01 [bilinmeyen] aynı sorunu yaşıyorum delirecem artık 48 günlük kızım son 1 haftadır böyle ve dehşet ağlıyor sesi kısılıyor resmen ağlamaktan 😢😢
Seda_123 Elifasel01 4 buçuk aylık kızım bizde geçen hafta hastanedeydik ateşi cıktı idrar yolu enfeksiyonu varmış zimaks antibiyotik kullanıyoruz biz onu duymadım hiç
Toprakbey [bilinmeyen] ayaklarını çekmesi karın ağrısı canım kolik bebek öyle olmaz bence yediklerine çok dikkat et çikolata yediğimde bile benim bebeğime karın ağrısı yapıyor 😓
Elaninannesi [bilinmeyen] simdilik yok benimde yoktu 25 gubuybı gectık susmadı dıyeyım o aglar ben aglarım sabah 6 ları gordum bıtçrak zombı gıbı gezıyorsun
[silindi] [bilinmeyen] Kolik bebekler genellikle aglama krizleri yasar, hergun ayni saatte baslayan ve uzun suren aglamalar kolik belirtileridir. Sadece ayaklarini karnina cekiyor diye kolik teshisi dogru degildir. Gaz, kolik, reflu birbirine benzer ama farkli belirtiler verir, bu yuzden detayli takiple dogru teshis koyulmalidir. Gazli bebekler icinse annenin beslenmesine dikkat etmesi gerekir, cig sebze ve meyve tuketilmemesi gerekiyor, sebzeler pisirilerek meyvelerse de komposto seklinde tuketilmelidir.
[silindi] [bilinmeyen] Maalesef oyle doktorlarin da hepsi farkli seyler soyluyor. Kolik demek galiba islerine geliyor, tedavisi olmadigi icin ugrasmak istemiyorlar kolik diyip gecistiriyorlar sanki.
Toprakbey [bilinmeyen] nişasta ağırlıklı şeyler ye patates makarna bol bol ekmek ben bilemedim bir defa iki gün turp yedim yavrum mahvoldu bilsem yer miyim. Mantar ciğer et falan yiyiyorum onun dışında pek yiyemiyorum malum kış sebzeleri de çok gazlı